Dr. Michael Laitman

A természet eleme, amely korrekciót igényel

707

Megjegyzés: Számos kísérlet mutatja, hogy a növényeket gondozó ember, mennyire befolyásolja gondolataival azokat.

Válaszom: Egy ember nemcsak a növényekre és állatokra, hanem a kövekre is hatással van. Csak még nem tudjuk megvizsgálni ezt.

Olyan abszolút összefüggés, és olyan abszolút kölcsönhatás van a teremtés minden része között, hogy ha látnánk ezt az erőhálózatot, azt tapasztalnánk, hogy ebben az erőrendszerben csak mi emberek vagyunk negatív, káros elemek.

Sem az anyag élettelen, sem a vegetatív, sem az élő formáinak nincs szabad akarata, nincs bennük egoizmus. A természet által beléjük ágyazott törvények szerint léteznek. Az emberek azonban szabad akaratuknak és önzésüknek köszönhetően a természet egyetlen káros részévé válnak.

Kérdés: Hol van itt az ember szabad akarata? Az állatok ösztönök, és emberek a kapni akarás alapján cselekszenek, és hogy másokat kihasználjanak?

Válasz: A szabad akarat ma kezdődik, amikor meggyőződünk arról, hogy korábbi utunk hibás volt. Ugyanakkor feltárul bennünk a vágy valami magasabb felé, a vágy, hogy ezen világ mögé, fölé emelkedjünk. Ennek a „magasabbnak” kell feltárulni előttünk.

Ebben a Kabbala segít. Csak így tudjuk kijavítani magunkat.

[288212]
A KabTV „Közelkép, referenciapont” című művéből


forrás: https://laitman.com/2021/10/element-of-nature-that-requires-correction/

65 queries in 0,626 seconds.