Dr. Michael Laitman

Lesz-e háború?

182.02

Ma mindenki felteszi azt a kérdést, hogy: lesz-e háború Ukrajnában vagy sem? Nem politikus, hanem Kabbalista vagyok. Mindent csak a világ globális korrekciója felől nézek, amelyben egy napon minden nemzet közelebb kerül egymáshoz és egyesül. Ebben a formában fogjuk elérni a békét és a teljességet a Földön való létezésünkben.

Az Ukrajna és Oroszország közötti konfliktus mentén láthatjuk, mennyit kell majd minden nemzetnek és országnak korrigálnia még önmagán, mert nem tudunk kölcsönösen megfelelő és melegszívű formában kapcsolódni egymáshoz.

Ezért nem akarok politikát elemezni. Nyilvánvaló, hogy ebben a vitában senkinek nincs igaza, mert mindannyian egoisták vagyunk. Mindenkinek korrigálnia kell az egoizmusát, amíg mindannyian barátokként egyesülünk. Mindezek előtt pedig háborúk és problémák kísértenek bennünket. Ha nem gondolunk a korrekcióra és arra, hogy minden bűnt szeretettel fedjünk le, akkor nem lesz jó életünk.

De mégis úgy gondolom, fokozatosan meg fogjuk érteni, hogy a nemzetek közötti problémákat nem lehet háborúkkal megoldani. Ezek az országok és emberek közötti háborúk új formát öltenek. Hiszen már most látható, hogy nem lehet atomfegyvert vagy vegyi fegyvert használni. Akkor mi marad? Megint botokkal és kövekkel harcolnak majd egymással az emberek?

A modern világban nem lehet többé olyan háború, mint amilyen volt. Ezzel már szinte mindenki egyetért. Senkinek nincs olyan hadereje, amellyel a háborúból győztesen ki lehetne kerülni.

Ezért azt gondolom, hogy az emberiség elkezdi a belső ellenőrzését lefolytatni, gondolatai és valóságérzékelése tekintetében és rájön, hogy a konfrontáció új szakaszába kell lépnünk. Ez nem köztünk lévő – és nem ezen, vagy más szomszédos országok közötti – konfrontáció lesz, hanem önmagunkkal való szembenézés, azaz háború a saját természetünkkel.

Azt gondolom, hogy már elég közel kerültünk ahhoz az állapothoz, amikor lehet erről beszélni és meg lehet érteni, hogy az emberek között a korrekcióra – pontosan az ember önmagához, és másokhoz való viszonyában – van szükség. Csak így lehet egyensúlyt és harmóniát elérni minden ember között.

[294215]
A KabTV „Beszélgetés újságírókkal” című műsorából, 0222.01.17.
forrás: https://laitman.com/2022/02/will-there-be-a-war/
65 queries in 0,217 seconds.