Dr. Michael Laitman

Érezd mindezt magadon

961.2

Megjegyzés: Sok tanítvány olyan állapotokon megy keresztül, amikor nem tud felkelni, elalszik és nem jön el a leckére.

Válaszom: Én is átéltem ilyen állapotokat. Az ágyban maradtam és nem tudtam mozdulni. És akkor mi van? Mindenkinek át kell mennie ezen, hogy megértse valódi természetét.

Fel kell ismerned mindezt magadban!

Ez jó! Amikor átmész ezeken az állapotokon, végül elkezded megérteni minden létező valódi természetét. Bárhogyan is történik, az embernek saját magának kell éreznie, hogy mi adatik meg neki, és a maximális erőfeszítéssel kell lennie mindezek mellett és önmaga ellen. 

Enélkül az ember nem lesz tudatában a gonosznak, a jónak – semminek. Az embernek mindezen keresztül kell mennie, mert különben megmarad “kicsiny állatnak”.

Óriási nehézségeim voltak, de nem hiányoztam a leckékről. Állandóan félelembe kergettem magam, nehogy elaludjak. Ez az életem; kabbalistának kell lennem, mindent meg kell tanulnom, meg kell értenem, és át kell adnom másoknak.

Kaptam egy ilyen lehetőséget: „Az ókori kabbalisták teljes láncolatának utolsó legnagyobb kabbalistájával élek és tanulok, és köteles vagyok mindent átvenni tőle, és átadni másoknak – az egész emberiségnek. Ez egy nagy küldetés, és köteles vagyok ezt teljesíteni.”

Szándékosan vállaltam el ezt a küldetést anélkül, hogy “kisgyermek módjára próbáltam” volna, és ebbe a helyzetbe hajtottam magam. “Kötelezve vagyok rá,” ezt komolyan vettem. Összességében óriási felelősség összegyűjteni Rabash összes jegyzetét, könyvét és jegyzetfüzetét; fenntartani az archívumát, leírni minden szót, elfogadni mindent, és átadni önmagad. Azaz “fektess be, amennyit csak tudsz, fektess be, hogy minden gondolatát és vágyát megkapd”!

Kérdés: Helyes-e, hogy amikor egy csoportban az emberek nehéz helyzetben lévő barátjukat látják, valahogy megpróbálnak neki segíteni ?

Dr. Michael Laitman válasza: Helyes! Segítenünk kell!
A lehető legjobban előtérbe kell helyeznünk előtte a cél fontosságát, és ki kell rángatnunk az állapotából. Ez nem egy egyszerű módszer, nem egy egyszerű út. A saját természeteddel dolgozol.
Ilyen sehol nincs.

[302149]
KabTV  “Hívást kaptam” A Teljes Igazság a Kabbaláról 2013.03.14 
forrás: https://laitman.com/2022/09/feel-it-all-on-yourself/#gsc.tab=0
65 queries in 0,136 seconds.