Dr. Michael Laitman

Hogyan szárnyalhatunk a jövő felé?

537

Kérdés: Talán azért nem tudunk időgépet építeni, mert fehérje-alapú világunk illuzórikus, és csak képzeletünkben létezik?

Válasz: Úgy létezik benned, hogy azt mutatja: most a kamera előtt ülsz, és velem beszélgetsz. Körülötted 10 milliárd ember van, és így tovább. Ez természetesen mind a te világod. 

Ez az, ami megjelenik neked. Én is létezem ebben a te világodban. És én is elképzelem, hogy létezem valamiféle saját világomban.

A Kabbalisták azt írják, hogy a jövőben minden ember egyetlen emberiséggé fog egyesülni, és érzelmeiben olyan lesz, mint egy organizmus. Ebben az állapotban az idő eltűnik.

Ha senki sem érzi magát önálló egyénnek, hanem csak az egész emberiség összességének, akkor a jövőből senki sem fog hozzátok jönni, mert nem lesz ilyen állapot, amikor az önálló egyéneket képviseljük. Mindannyian együtt egy Ádám nevű emberré válunk.

És akkor, ahogy a Kabbala írja, az anyagi valóság el fog tűnni az érzékszerveink elől, mert nem fogjuk érezni, hogy el vagyunk választva egymástól, hanem egy közös spirituális testben kezdünk létezni.

Ezért nem kell időgépet készítenünk ahhoz, hogy a jövőbe szárnyaljunk, mert az egy teljesen más szinten létezik.


[307507]
A KabTV "Spirituális állapotok" című műsorából 2022.12.25
Forrás: How Can We Soar into the Future? | Laitman.com
65 queries in 0,674 seconds.