Dr. Michael Laitman

Igaz Teremtés

548.02

Kérdés: A Tíz Szfira Tanulmányában azt írják, hogy a vágy fejlődésének első szakasza után még mindig sok különböző cselekvés, világ és Partzufim létezik, és csak egy bizonyos szakaszban jön létre a teremtés. Tehát a Malchut, a negyedik szint, még nem teremtés?

Válasz: Nem, ez még egy befejezetlen teremtés, de már egy befejezett vágy, és ezért hívják Malchutnak (a Vágyak királyságának).

Kérdés: És mikor mondhatjuk, hogy ez egy igaz teremtés?

Válasz: A teremtés olyan állapotnak nevezhető, amikor a vágy teljesen ellentétesnek érzi magát a Teremtővel, és önállóan tud cselekedni. És előtte minden cselekedete előre meghatározott, és nincs benne szabad akarat.

Vagyis először a teremtés kialakulásának lehetséges előfeltételei jönnek létre. Ez a genetikai kódhoz hasonlítható, amely tartalmaz bizonyos információkat, de még nem került feltárásra. Alapvetően egy igazi teremtés egy olyan ember, aki elkezdi tanulmányozni mindezt, és önállóan előrehalad.

Megjegyzés: De ahhoz, hogy ezt elérjük, hosszú utat kell megtenni.

Az én válaszom: Igen, ezt látjuk a mi világunkban. Melyek azok az emberek, kortársaink, akik felismerik, hogy kik, mik, mire hivatottak és hogyan? Mármint ehhez is fejlődésre van szükség.

[307708]

A KabTV „ Tíz Szfíra tanulmánya (TES) ” című műsorából, 2023.01.01


forrás: https://laitman.com/2023/02/true-creation/#gsc.tab=0

65 queries in 0,625 seconds.