Dr. Michael Laitman

Tanulmányozni az emberi természetet

281.01

Kérdés: Azok, akik velünk tanulmányozzák a Tíz Szfira Tanulmányát, hogyan használhatják fel ezeket az információkat nemcsak elméletileg, hanem a gyakorlatban is?

Válasz: Elméletileg a természetében való fejlődésről beszél.

Kérdés: De én hol szerepelek ebben? Tegyük fel, hogy most megtanultam valami újat, megtöltöttem az agyamat ezzel az információval, vagy esetleg okosabb lettem, mi következik ezután?

Válasz: Ez az információ elmagyarázza számomra, hogy ki vagyok, mi is az emberiség, és hogyan fogunk kijutni a jelenlegi helyzetből.

Már elkezdhetünk gondolkodni. Mindeközben az emberi természet a gonosz felismerésének állapotába fejleszt bennünket, ezért igyekszünk elkezdeni ebből kikerülni.

A  Tíz Szfira Tanulmánya című művében Baal HaSulam azt próbálja elmondani, hogy mi vagyunk a teremtés, mi vagyunk a kapni akarás és ezért nem várható el tőlünk semmi. Minden pillanatban szeretnénk kapni valamit, lehetőleg valakinek a rovására. És ez így van rendjén.

Vagyis meg kell értenünk a természetünket, és nem szabad szembemenni vele. Csak azt kell tanulmányoznunk, hogyan változtathatunk rajta.

[307947]
A KabTV „ Tíz Szfira Tanulmánya (TES) ” című műsorából, 23.01.01
Forrás: https://laitman.com/2023/02/study-human-nature/#gsc.tab=0
65 queries in 0,166 seconds.