Dr. Michael Laitman

Mi helyettesítheti az egoista kitöltöttséget?

715

Kérdés: Van-e alternatívája az egoista kitöltöttségnek? Mit szerez az ember az egoizmuson való felülemelkedés eredményeként?

Válasz: A felső ismeret, a felső érzékelés és a felső megvalósítás révén az ember abszolút kitöltöttségre tesz szert. Az egész világegyetemet végtelenségig és integráltan látja, és érzi és felismeri, hogy minden mennyire összekapcsolódik egymással.

Kérdés: A szeretet kapcsán átélt szenvedés hasonló beteljesedést nyújt?

Válasz: Nekem könnyebb igent mondani. Ezt lehetetlen leírni, mert ehhez egy másik érzésbe kell emelkedni. Bármilyen érzéshez szükség van egy hordozóra, az úgynevezett szűrőre, különben min keresztül fogod érezni őket.

Napjainkban az ember állati szinten van. Nem érzi magát a testén kívül, és minden pillanatban csak az érdekli, hogy olyan kellemesen érezze magát, amennyire csak lehetséges. Ez létezésének értelme, ami belesűríthető abba a formulába, hogy „ameddig csak élek”. Ebben koncentrálódik egész állati létünk lényege.

Ezért ha az ember nem él át szenvedést, ő marad a legprimitívebb állat, és semmilyen elmozdulást nem végez. Minden megmozdulásunk azt a célt szolgálja, hogy kitöltsük magunkat valamivel.

[309887]
A KabTV "Kaptam egy hívást. Büszkeség" 2012.07.30.
Forrás: An Alternative to Egoistic Fulfillment | Laitman.com
65 queries in 0,112 seconds.