Dr. Michael Laitman

Mi az, hogy elérés?

Kérdés: Úgy fogalmazott, hogy az elérés nem más, mint az ellentétesség érzékelésének képessége. Ez a fogalom helyes meghatározása?

Válasz: Igen. Az elérés csak az ellentétes minőség észleléséből látszódik. Máskülönben nem volna semmi.

A Teremtő nem ismeri az elérés jelenségét. Az abszolútum világában, ha valahogy beszélhetünk az Ő rajtunk kívüli létezéséről, minden kívül helyezkedik el azon, ahogy meghatározunk valamely dolgot a hiánya, illetve valamely minőséget az ellentéte, tehát a sötétség-fény ellentétpár logikája alapján. Ez a mechanizmus kizárólag bennünk létezik.

Éppen ezért sok sötétség-fény jellegű érzékelést kell felhalmoznunk magunkban, és ebből kell megalkotnunk saját magunk és a világ képét.

Kérdés: A guruk, például indiai jógik esetében mit jelent az elérés?

Válasz: Ez a világunk pszichológiája. Eljön majd az idő, amikor az emberek felülemelkednek rajta.

Látni fogják az emberek, hogy hol van a Kabbala nevű elérés tudománya, és hol vannak az ember hiedelmei és személyes benyomásai, amelyeket valahogyan a mi világunkban szereztek, és amelyek főként rituálékon alapulnak: hogyan kell öltözködni, táncolni, leülni, felállni, és így tovább. Mindez az anyagi életéhez, a fizikai testéhez, néhány cselekedetéhez, szavához és minden máshoz kapcsolódik.

Itt azonban semmi nincs ebből. Ami annyit jelent, hogy amennyiben az emberben felébred a spiritualitás iránti kezdeti vágy, akkor az ezt fejlesztő módszer egyáltalában nem vonatkoztatható a mi világunkra.

[310149]
A KabTV „Hívást kaptam. Mi az Elérés?” 20212.09.15
Forrás: What Is Attainment? | Laitman.com
67 queries in 0,121 seconds.