Dr. Michael Laitman

Az érzékelés két szintje

Komment: A mi világunkban az embert mindig megjelenése alapján azonosítjuk. Látok valakit, és aktiválom a vele kapcsolatos belső érzékelésemet. Nos, úgy tűnik, hogy a fizikai jegyek alapján történő azonosítás helytelen.

Rav [Tanító] válasza: Hát persze! Amíg nem kezdünk el egy magasabb szintet érezni, az adott ember azokat a paramétereket képviseli számunkra, amelyeket érzékelünk, vagyis külalakját, személyiségét és különféle tulajdonságait. Ezek mindegyike korporális természetű. A következő szint az, amikor elkezdjük érezni az illető lelkét.

Kérdés: Úgy érti, hogy az anyagi világban érezzük a lelkét?

Válasz: Az anyagi világban nincs lélek. A materiális világ olyan dimenzió, ahol minden a megszerzés elvének megfelelően van elrendezve. A lélek pedig az adakozás minőségéből épül fel. Ebből következik, hogy nem érezhetjük az anyagi világban.

Kérdés: Ugyanakkor azt szokta mondani, hogy amikor elnyerjük a spirituális érzékelést, ez a világ nem tűnik el. Vagyis amellett, hogy ebben a világban tartózkodunk, képesek vagyunk egy másik síkot is érzékelni?

Válasz: Igen, érezzük ezt a másik dimenziót. De a kettő nincs átfedésben, mert eltérő jellegekkel bírnak, akárcsak a különböző rádiófrekvenciák.

[311660]
A KabTV „Van egy hívásom. A szervátültetés kérdése” című adásából; 2011.01.09.
Forrás: Two Levels of Perception — Laitman.com
67 queries in 0,612 seconds.