Dr. Michael Laitman

Az evolúció végcélja

600.04

Kérdés: Tegyük fel, hogy egy egyszerű falusi ember felköltözik a városba. A körülmények folyományaként egyszer csak sztár lesz belőle. Pillanatok alatt az egész ország tudomást szerez róla.

Elkezd másképp nézni az emberekre, másképp viselkedik, hogy más oldaláról lássák. Mi ez az egoizmus játéka? Hogyan történnek ezek az átalakulások egy emberben?

Válasz: Az a helyzet, hogy most igen behatárolt, állati szempontokról beszéltél. Keresd fel akármelyik pszichológust, az majd minden tudnivalót elmond neked.

Komment: De ennek bizonyára spirituális összetevője is van.

Rav válasza: Miféle összetevő?! Hogy minden önző ember belássa jelentéktelenségét és élete értéktelenségét? Azt, hogy minden a helyes érdekek érvényre jutása nélkül fog lezárulni, hogy aztán végül feltegyék a kérdést: „Mi az életem értelme?”? Ennyiben össze is foglalható a jelenség. Az evolúció pontosan ebbe az irányba tart.

Az emberiség záróakkordként kap még egy két csapást, hogy aztán mindenki megkérdezhesse, hogy mindez mi célt szolgál, és elkezdje valóban kinyitni a fülét.  

Komment: Úgy tudom, hogy az egoizmus meghatározott fejlődési szakaszokon megy keresztül, mint amilyen a becsület, hatalom, hírnév és a tudás.

Rav válasza: Igen, mindenki a saját maga által meghatározott irányba fejlődik.

[313748]
A KabTV „Van egy hívásom. Hogyan váljunk sztárrá?” című műsorából; 2011.05.14.
Forrás: The Purpose of Evolution — Laitman.com
65 queries in 1,125 seconds.