Dr. Michael Laitman

Kérdések a Spirituális munkáról-1

528.03

Kérdés: Ahogy fejlődünk, a Teremtő a gonoszság új részeit tárja fel előttünk. És ha a gonoszság megnyilvánul a csoportban valahogy ciklikusan, mint a korábbi szakaszokban, hogyan tudunk megfelelően belépni egy új szakaszba és megtörni ezt a kört?

Válasz: Folyamatosan ugyanazt a célt kell követnem: felül kell emelkednem az egoizmusomon, és a csoportban lévő barátaim felé a jóindulat felé irányulva kell cselekednem.

Kérdés: Ha valaki nem emel imát a természete kijavításáért, az vajon a Teremtő részéről van, vagy az ember az aki nem tiszteli meg Őt a Vele való párbeszéddel, vagy ez az ember lustasága?

Válasz: A Teremtő megvárja, amíg az ember kifejleszti a szükséges tulajdonságokat, amelyek belülről nyomást gyakorolnak rá, és arra kötelezik, hogy mindenképpen közeledjen Hozzá.

Kérdés: Tegyük fel, hogy egy barát részt vesz a leckéken, maximális külső erőfeszítéseket tesz, és eljön a találkozókra, de nem tudja, mit tehetne még hozzá, hogy még több hasznot hozzon a tízesnek, mit tudna neki mondani?

Válasz: Semmit. Olvasson erről cikkeket, sok van belőlük. De alapvetően azt kell tennie, hogy szolgálja a tízesét, és szívvel-lélekkel vegyen részt.

Kérdés: Honnan tudom, hogy mikor nullázzam le magam, és mikor csökkentsem, kicsinytsem magam?

Válasz: Ideális esetben mindig lenullázzuk az egoizmust, és mindig mások vágyait vegyük figyelembe a sajátjaink helyett.

Kérdés: Szükséges-e megtartani egy ilyen vonalat, amikor állandóan csökkentjük és lenullázzuk önmagunkat?

Válasz: Ne aggódj, még sem nem csökkented és nem is nullázod le önmagadat. De ha másokat magad fölé helyezel, akkor elkezded érezni a spirituális világot a köztetek lévő különbségben.

[315800]
A Napi Kabbala leckéből 2023.07.25, „A bűnbánat szerint van a jutalom”
forrás: https://laitman.com/2023/08/questions-about-spiritual-work-1/

64 queries in 0,627 seconds.