Dr. Michael Laitman

Hogyan vegyük elejét a háborúnak?

294.2

Kérdés: A „Bevezetés a Zohárba” című írásban az áll, hogy a külső nemzetek megerősödése a világ belső nemzeteitől függ. Hogyan képzelhető el egy olyan állapot, ahol a világ belső nemzetei egyetértenek Izraellel? Lehetséges, hogy a megszerzési vágy egyetértsen? Általában felülemelkedünk rajta.

Válasz: Meg fog születni az egyetértés. A világ nemzeteinek egy része fokozatosan egyet fog érteni abban, hogy a barátságnak, együttműködésnek és közeledésnek létre kell jönnie közöttünk, különben az emberiség nem tud előrehaladni a történelem alakulásában.

Ebből fakadóan állt elő a helyzet, hogy kezdjük megközelíteni azt a pontot, ahol az emberiség egy része elkezdi megérteni, hogy a nemzetek közötti közeledés nem csak megakadályozza a háborúzást, hanem egyenesen egyfajta szükségszerűséget képvisel, amely a természetből, illetve annak forrásából, a Teremtőből árad ki. Ez lesz majd a módja, ahogy az emberek elkezdjék kifejleszteni az egység koncepcióját.

[319126]
Részlet a 2023.10.13-i Napi Kabbala Lecke „Baal HaSulam írásai; Bevezetés a Zohár könyvébe” című előadásának második részéből

Forrás: Means of Preventing Wars and More — Laitman.com

65 queries in 0,717 seconds.