Dr. Michael Laitman

Az egész emberiség valódi jövője

937

Kérdés: Valamikor az egész emberiség spirituális elérésben volt?

Válasz: Nem, nem volt. Csak Ábrahám csoportja, akik elhagyták Babilont, volt egy rövid ideig spirituális elérésben; Egyiptomból való kilépéskor mindannyian felemelkedtek egy új szintre, majd később az Első Templom építése során. Természetesen ez nem egy kőből és fából épített épületről szólt, hanem a lélek belső építéséről, először az Első Templom felállításával, majd a Második Templom felépítésével, majd a 2000 évvel ezelőtti spirituális szintről való lezuhanással. De együtt, egységes népként ez a csoport csak nagyon rövid ideig létezett.

Ami az egész emberiséget illeti, soha nem volt spirituális elérésben, mert amíg Babilonban volt, nem akarta elsajátítani a Teremtő kinyilatkoztatásának, az egységnek és az Ő szintjére való felemelkedésnek a módszertanát, ami a természetben az adakozás és a szeretet legmagasabb szintje. Ezért Ábrahámnak el kellett hagynia azt a helyet.

Kérdés: Úgy tűnik tehát, hogy az embereknek hamarosan el kell jutniuk erre az érzésre. Mennyire reális, hogy mindenki érezni fogja a spirituális rendszert?

Válasz: „Igen: Teljesen reális! Abszolút mindenki és a teremtés egész rendszere. Ez mindannyiunkban benne van. Mindannyian együtt, kollektív összetartozásban vagyunk egymással egy egységes lélekben, amit Ádámnak, „a végtelen világ Malchutjának” neveznek. Nevezd, ahogy akarod; sokféle definíció létezik erre az állapotra.

[328811]
A KabTV „Hívást kaptam. Minden ember a spiritualitásban van” 2024.01.12.
forrás: https://laitman.com/2024/06/the-real-future-of-all-humanity/
64 queries in 0,109 seconds.