Dr. Michael Laitman

A spirituális fejlődés első szakasza

115.06

Kérdés: A spirituális fejlődés Izrael állapotának, a nemzetekkel és az egész világgal való kapcsolata öt szakaszra osztható. Az egyik az önző természetünk gonoszságának tudatosítása. Ön szerint ez az első szakasza a további fejlődésnek?

Válasz: Igen, az önzés az ősi természetünk, és ebből magunktól nem tudunk kilépni. Az egyetlen dolog, amit felismerhetünk, az a romlottsága, a ránk nézve végzetes volta, de semmi több.

Kérdés: Baal HaSulam azt írja, hogy a természetes önzésünk minden ember esszenciája, és ez adja az én-érzékelésünket. Ahogyan mindenki fejleszti képességeit, kész arra, hogy uralkodjon másokot, átvegye az egész világ felett az uralmat, és irányítsa azt. Miért teremtette ilyennek a Teremtő az emberiséget?

Válasz: A Teremtő kifejezetten azért teremtette így az embereket, hogy a végén feltárjuk egoista lényegünket és akarjunk változtatni rajta, és elkezdjünk tudatosan fejlődni az önzésből az altruizmus felé.

Ezért az egoista esszenciánk az alap, amelyből elkezdünk fejlődni. Ennek köszönhetően látjuk, hogy kik vagyunk, és mindent csak magunkért teszünk szűk keresztmetszetű állati egoizmusunkban. Ettől a ponttól kezdve kezdünk felemelkedni.

Számos eszköz van, amellyel egy kicsit felülemelkedhetünk az önzésen, feltárhatjuk, majd megváltoztathatjuk azt.
Szándékosan a legrosszabb alapot, a legrosszabb állapotot kaptuk, és ennek az ellenkezőjéhez kell felemelkednünk.

[329233]
A KabTV „Az utolsó nemzedék időszaka” című műsorából 2024.09.05.
forrás: https://laitman.com/2024/06/the-first-stage-of-spiritual-development/
64 queries in 0,635 seconds.