Dr. Michael Laitman

„A feleségem el van ragadtatva öntől, de én nem”

224

Egy néző levele:

A feleségem el van ragadtatva az önök műsorától, és folyton rám erőlteti. Én nézem őket, leginkább tiszteletből. Némelyik tetszik, de néha olyan dolgokat mondanak, amit nem tudom, hogyan fogadjak el. Például azt mondta, hogy mindenki felelős az egész világért. Miért mondja ezt? Ez nyilvánvalóan lehetetlen. De ami engem meglep, az az, hogy a feleségem el van ragadtatva.

Az én válaszom: Az a helyzet, hogy amikor mindenki felelősnek érzi magát az egész világért, akkor valóban egy új világot fogunk látni.

Kérdés: Ebből a levélből egyértelműen kiderül, hogy nem érti, hogyan lehetséges ez, miközben a felesége el van ragadtatva. Tehát mindannyiunknak vannak bizonyos pontjai, amelyek vagy elfogadják ezt, vagy nem.

Ő az egész világot nyolcmilliárd embernek képzeli el. Tehát amikor azt mondja, hogy “az egész világ”, akkor azt gondolja, hogy mi vagyunk felelősek ezért a nyolcmilliárd emberért, azért, amit Szomáliában, az éhező Afrikában látunk és így tovább. Mi vagyunk ezért a felelősek?

Válasz: Igen.

Megjegyzés: Igen: Ez a mondat némi további magyarázatot igényel.

Válaszom: A helyzet az, hogy ha minden ember hirtelen, mondjuk egy varázslatos parancsra, azt kívánná, hogy mindenki mást a barátjának tekintsen, a világ megváltozna. Kétségtelenül! De mivel mi nem hiszünk ebben, mert túlságosan irreálisnak tűnik, így maradunk úgy, ahogy vagyunk.

Kérdés: De mi valódi emberek vagyunk. Ez a férj egy teljesen valóságos ember. Szeretné rendezni a dolgokat otthon, és a barátaival, és te azt mondod: rendezze a dolgokat az egész világgal, legyen felelős érte.

Ez a gondolat, ez a cselekvés csak “mágikus parancsra” történhet meg, igaz? Tehát megint visszaküldesz minket a Teremtőhöz?

Válasz: A Teremtőhöz.

Kérdés: Megállás nélkül?

Válasz: Igen.

Kérdés: Tehát, egy ember jön, és belül fájdalmat érez magában. Sokan írják, hogy érzik ezt az empátiát. Milyen imát kellene az embernek mondania a Teremtőhöz? Kérjék, hogy változtasson meg mindent, vagy mit?

Válasz: Ha valaki imádkozni akar, akkor az a kérdés, hogy mit tegyen? Hogy a Teremtő legalább ezt az embert változtassa meg.

Kérdés: Ezt az egy embert?

Válasz: Igen, hogy átérezze az egész világ fájdalmát, és ennek alapján másképp viszonyuljon a világhoz.

Kérdés: Nem omolhat össze az ember, miközben érzi ezt a fájdalmat? Nem rdetonálhat, nem halhat bele?

Válasz: Lehetséges.

Kérdés: Beszéltünk arról, hogy a Kabbalisták erre törekedtek, az volt a céljuk, hogy érezzék a világot, a világ fájdalmát.

Ha az ember érzi a világ összes fájdalmát, milyen cselekedeteinek kellene lennie, meg tudja mondani?

Válasz: Kérni a Teremtőt, hogy tegye jobbá a világot. Ez minden, semmi több. Aki a világot rosszá tette, annak kellene azt jóvátennie.

[329616]
A KabTV "Hírek Dr. Michael Laitmannal" című műsorából 2024.04.01.
forrás: https://laitman.com/2024/06/my-wife-is-thrilled-with-you-but-i-am-not/
64 queries in 0,639 seconds.