Dr. Michael Laitman

A méreg a fejedben van

510.01

Kérdés: Egy ősi kínai példázatban egy férjes asszony, aki nem bírta elviselni anyósa szemrehányásait, elhatározta, hogy megszabadul tőle. Elment egy gyógynövénykereskedőhöz, aki az apja ismerőse volt. Elmagyarázott neki mindent, és elmondta neki: “Azt akarom, hogy adj el nekem mérget”.

A gyógynövénykereskedő azt mondta: “Rendben, segítek neked. De először is, nem mérgezheted meg rögtön az anyósodat, mert az emberek rájönnek, mi történt. Ezért olyan gyógynövényeket adok neked, amelyek fokozatosan megölik őt.

Másodszor, hogy elkerüld a gyanút, meg kell szelídítened a haragodat, meg kell tanulnod tisztelni, szeretni, hallgatni rá, és türelmesnek kell lenned. Akkor senki sem fog gyanakodni rád, amikor meghal.”

A lány beleegyezett, fogta a gyógynövényeket, és elkezdte hozzáadni őket az anyósa ételéhez. Emellett megtanult uralkodni magán, hallgatni az anyósára és tisztelni őt. Így hat hónappal később már olyan közel álltak egymáshoz, mint anya és lánya. És akkor a lány elszaladt a gyógynövényeshez és könyörgött: “Az Isten szerelmére, mentsd meg az anyósomat a méregtől, amit én adtam neki! Szeretem őt!” A gyógynövényszakértő válaszolt: “Ne aggódj, csak fűszereket adtam neked. A méreg csak a fejedben volt, és te magad szabadultál meg tőle”.

Szeretném megkérdezni: mi állandóan szavakkal öljük egymást. És aki okosabb, az fokozatosan öl, nem azonnal. Hogy ne váljon ellenséggé, másokon keresztül cselekszik, pletykákat indít másokról, és így tovább. A természetünkből fakad, hogy a másikat elnyomjuk.

Miért nem bánt, hogy csendben megalázom a másikat, eltüntetem az utamból, gyilkolok?

Válasz: Hiszem, hogy a másik nem hagy élni, hogy ő az ellenségem, aki látja, hogy az útjában állok, és el kell pusztítania.

Kérdés: Miért kaptuk ezt a természetet – hogy így éljünk?

Válasz: Mindezt ugyanazért – hogy kijavítsuk az egoizmusunkat. Hogy meggyőződhessünk arról, hogy a “szeresd felebarátodat, mint önmagadat” a világ legfőbb törvénye.

Kommentár: Ebben az esetben valamikor rosszul kellene éreznem magam, hogy ilyen vagyok.

Az én válaszom: Igen, természetesen.

Kérdés:.
És melyik ponton jön az érzés: “Mit csinálok? Ez mind bennem van. Hogyan tudok ebből kiszállni?”

Válasz: A megvilágosodás pillanatában.

Kérdés: Mikor történik ez? Fel lehet-e gyorsítani, vagy lehet-e valamit tenni? Úgy tudom, hogy ez a legfontosabb pillanat az életben, tényleg. Hogy minden bennem van, hogy minden miattam van, hogy én vagyok a gyilkos. Egyáltalán eljön ez az emberhez?

Válasz: Amikor az ember meggyőződik arról, hogy tele van gonoszsággal, akkor feltárul benne az igazi természete, és nem tudja tovább elviselni, és a Teremtőhöz fordul.

Kérdés: Ez váratlanul történik egy ember számára? Vagy valamilyen módon már eleve akarja ezt?

Válasz: Nem, ez a megvilágosodás általában ilyen komoly lökéssel jön.

Kérdés: Tehát van valami előtte, mégiscsak van valamiféle lökés?

Válasz: Igen.

Kérdés: Amikor ez feltárul az ember előtt, akkor természetessé válik az imádság a Teremtőhöz? Vagyis a megértés, hogy minden csak Tőle függ?

Válasz: Igen, akkor az ember a Teremtőhöz fordul, megítéli önmagát, és önmagát korrigálva kijavítja a körülötte lévő világot.

[329338]

A KabTV "Hírek Dr. Michael Laitmannal" című műsorából 2024.04.15.
forrás: https://laitman.com/2024/06/the-poison-is-in-your-head/
64 queries in 0,691 seconds.