Dr. Michael Laitman

Ne hagyjunk figyelmen kívül egyetlen állapotot sem

238.01

Kérdés: Ha írva van, hogy “a Teremtőn kívül nincs más”, akkor hogyan tud az ember önállóan cselekedni? Az ember egyetlen cselekedete az, hogy időről időre egyre inkább érzi és eléri, hogy a Teremtőn kívül nincs más, nincs más erő a világon, ami adhat és tehet valamit – az csak Ő.

Válasz: Nem szabad elhanyagolnod egyetlen állapotot sem, hanem össze kell kapcsolnod mindet egyetlen vággyá, különleges elhatározássá, egyetlen kollektív Klivé (edényeké). Akkor látni fogjuk, hogy ennek a Kli-nek van egy egyedi formája, amelyben a Teremtő, a teremtés végső célja megmutatkozik, és mi mindannyian benne leszünk.

Az idő fogalma itt fontos. Az embernek meg kell próbálnia mindig kapcsolódni ahhoz, amit a szívében érez, és hagynia kell, hogy ez az érzés vezesse őt a célhoz, az értelem feletti kapcsolódáshoz, az értelem érveivel szemben. De mégis tovább halad, és fokozatosan kezdi megérteni, hogy mit követelnek tőle, és hogyan kell felkészülnie arra, hogy elérje azt az állapotot, amit spirituálisnak, értelem feletti állapotnak nevezünk.

[329956]
A Nemzetközi Kabbala Kongresszusról 2024.05.19, "Imádkozás az értelem fölé emelkedésért"
forrás: https://laitman.com/2024/06/do-not-neglect-any-states/
64 queries in 0,730 seconds.