Dr. Michael Laitman

Térjünk vissza a gyökereinkhez

610.2

Kérdés: A spirituális fejlődés egyes szakaszai (a “gonosz feltárása”, a “ne árts másoknak”, a “szeresd felebarátodat, mint önmagadat”) eltarthatnak évtizedekig?

Válasz: Ma már sokkal kevesebb az idő.

Kérdés: Hogyan lehetséges ez; mindannyian annyira különbözőek vagyunk? Vannak emberek, akik talán még az első szakaszban vannak, és vannak olyanok, akik már a harmadik szakaszban vannak.

Válasz: Ez ugyanolyan, mint a mi társadalmunkban; vannak különböző emberek: gazdagok és szegények, okosak és kevésbé okosak, és így tovább. Ez azt jelenti, hogy mindig ki kell egészíteniük egymást.

Kérdés: Baal HaSulam elmagyarázza, hogy amikor az ember megszerzi az altruista tulajdonságot, vagyis azt a képességet, hogy összekapcsolódjon másokkal, és ne használja őket a saját hasznára, akkor azonnal elkezdi érezni a felső erőt a tulajdonságok forma-egyezésésnek törvénye szerint.

Azt írja, hogy a felső erővel való kapcsolat a legtermészetesebb állapot az ember számára. Hogyan tudja ezt megmagyarázni?

Válasz: Ez a gyökerünkhöz való visszatérés, a gyökérhez, ahonnan származunk.

Kérdés: Természetes-e az ember számára, hogy kapcsolatban van a Teremtővel? Mindenképpen természetes számunkra, hogy egoisták vagyunk.

Válasz: De az egoizmusunk is onnan ered. A Teremtő teremtett mindent. Megteremtette a gonoszt, és megadta nekünk a lehetőséget, hogy kijavítsuk azt. Így haladunk a jó felé.

[329516]
A KabTV "Az utolsó nemzedék időszaka" című műsorából 2024.05.9.
forrás: https://laitman.com/2024/06/returning-to-the-roots/
64 queries in 0,609 seconds.