Dr. Michael Laitman

A spiritualitásban nincs semmiféle pártfogás

961.2

Kommentár: Biztosan voltak olyan zsákutcák az életedben, amikor valószínűleg mindent fel akartál adni.

Az én válaszom: Tényleg azt hiszed, hogy bármelyik szakasz elmaradt számomra valamilyen pártfogás miatt, ami lehetővé tette, hogy megkerüljem ezeket? A spiritualitásban ilyen nem létezik. Az csak a mi világunkban létezik, csak állati létállapotokban.

Kérdés: Mennyire volt kritikus az állapota? Éreztél szörnyű kétségbeesést?

Válasz: Igen, különösen Tibériában, ahová Rabash tanítómmal mentünk, és ott maradtunk együtt. Úgy éreztem, hogy ő kész mindent odaadni, én pedig semmit sem tudtam elfogadni.

Megértettem, hogy minden tőlem függ: Ki kellett terjesztenem magam, és úgy kellett vágynom a spiritualitásra, mint semmi másra a világon. Éjszakánként a házunk erkélyén ültem, elszívtam két doboz cigarettát, és nem tudtam semmit sem csinálni. Semmit! Megértettem teljesen reménytelen állapotomat.

De mit tehettem volna? Hiszen reménytelen volt; így mutatkozott meg előttem ez az állapot. De biztos van kiút! Minden lélek számára van kiút. Mi a megoldás számomra most?

Kérdés: Rabash tudott erről?

Válasz: Természetesen tudott. Nem történhetett volna meg, hogy nem érezte.

Az embernek át kell mennie ezeken az állapotokon! A tanító nem tehet semmit. Neked kell átmenned rajtuk, és ő várja, hogy átmenj rajtuk. Ez minden, ahogy a Teremtő is erre vár.

[329488]
A KabTV "Hívást kaptam. Hogy elhagyjam a Kabbalát" 2010.29.10
forrás: https://laitman.com/2024/06/there-is-no-patronage-in-spirituality/
64 queries in 0,708 seconds.