Dr. Michael Laitman

A csoport szükségessége

938.01

Kérdés: Gyakran előfordul, hogy valaki kétségbeesésből érkezik a Kabbala tanulmányozásához, és az élet értelmét keresi. Mikor van szüksége az embernek egy csoportra?

Válasz: Amikor egy ember, lelkének állapota és az ebben az életben vagy az előző életekben végzett belső felkészültsége szerint készen áll arra, hogy megkezdje a helyes haladást a spiritualitás felé, akkor kerül be a csoportba.

De ez még nem jelent semmit. Vannak, akik bejönnek a csoportba, és nagyon gyorsan elkezdenek hozzászokni. Megértik, hogy ezt így kell csinálni: Egy csoportban vagyok, és teljesen össze kell kapcsolódnom vele, és akkor együtt, egy csapatként a seregben, el fogjuk érni a felső világot, a Teremtőt.

Vannak, akik eljönnek a csoportba, de belsőleg nem értenek egyet azzal, hogy a többiekhez kellene kapcsolódniuk. Miért? Hogyan? Mi köze van a kapcsolódásnak ehhez?! Őket a Teremtő előre kiképezi arroganciával, gőggel, büszkeséggel, stb. Általában nehezen tudnak boldogulni.

Egyáltalán nem értik, hogy mit jelent másokhoz közeledni, kapcsolódni, azaz egy teljesen más fejlődési rendszeren mennek keresztül, ide-oda kopogtatva, rángatózva. Ha azonban ezen az úton maradnak, akkor végül nagy magasságokba jutnak, de hosszabb idő után, mint a többiek.

[330182]
A Napi Kabbala leckéből 2020.02.16, "Kérdések és válaszok"
forrás: https://laitman.com/2024/06/the-need-for-a-group/
64 queries in 0,677 seconds.