Dr. Michael Laitman

Miért forduljunk a Teremtőhöz?

Kérdés: Mikor az elektromosság vagy a gravitáció erejét használom, senkitől semmit nem kell kérnem. Miért van akkor, hogy ha a természet felső erejével szeretnék kapcsolatba kerülni, spirituális kívánságot kell megfogalmaznom?

Válasz: Az ásványi, növényi és állati rendszereket tiszta anyagi állapotok alkotják. (A földi létezésben mi is az állati természet részét képezzük.) Itt nincs helye a kérésnek. Egyszerűen tisztában kell lennünk, hogyan adaptálódjunk, hogyan tanuljuk és használjuk a testi természetünket. Ennek része, hogy tanulmányozzuk a fizikai törvényeket, és kísérletet teszünk, hogy helyesen alkalmazzuk őket.

Amikor azonban felemelkedünk a következő szintre – létezésünk spirituális fokára, teljességgel másfajta kapcsolat veszi kezdetét: ez a Teremtőhöz fűződő kapcsolat. Minden pillanatban Hozzá vagyunk láncolva. Megszólít minket, mi pedig Hozzá fordulunk.

Ebben a viszonyban hasonlítani akarunk a Teremtőhöz, ezért a hasonlóságot képbe foglaljuk önmagunk számára, és “léleknek” nevezzük el.

https://laitman.com/2019/04/why-turn-to-the-creator/

67 queries in 0,117 seconds.