Dr. Michael Laitman

Az adakozás iránti vágy

A számtalan inkarnáció, újjászületés (Gilgulim) egyik pontján, egy kezdeti felébredés a sppiritualitás irányában, a szívben található pont (Resimó) felébred a személyben. Az két erőből áll: 1. az ürességből melyet a személy érez ettől az átmeneti, értelmetlen létezéstől, és a kétségbeesésből melyet azáltal érez, hogy képtelen kielégülést találni ebben a világban, és 2. valamilyen belső “szikra”-ból, mely arra készteti a személyt, hogy valami ismeretlent keressen, mely ezen a világon túl létezik.

Egyrészről (lefelé) kétségbeesés uralkodik, másrészről (fölfelé) létezik a szikra. Ennek eredményeképpen a személy útjára indul. Együttesen ez a két erő a személyben létrehozza a Resimót, létezésének új irányát.

A Resimó elvezeti a személyt a tanárhoz, a csoporthoz és a Kabbala tanulásához. Később ő fokozatosan felismeri, hogy csak akkor lesz képes felépíteni az adakozás erejét, vagy a Teremtővel való azonosságot, ha saját Resimóját mások hasonló pontjához kapcsolja. Ez az egyetlen szabad választása, vagy szabad cselekedete életében.

A személy sikere attól a mértéktől függ, mely mértékben képes szikráját a csoport segítségével megnövelni, minden személyes akadálya ellenében. Amennyiben sikeres annak felerősítésében, akkor elkezdi érezni a hit (adakozás) szükségességét, és a többiek (az eszköz) szükségességét. Mindez a spirituális környezet (a tanár tanácsai, és a csoport kollektív véleménye) hatásának megszerzése (magába foglalásának) által határozódik meg.

A környezet nem csak a csoportot, és a barátokat jelenti, hanem magát a Shechinát (Istenséget). Az én velük (csoport) való kapcsolatom, kapcsolatom a Shechinával, az Acilut Világának Malchut-jával, Ádám kollektív lelkével. A barátok egysége az egójuk lenullázásával, és az adakozás tulajdonságának megszerzésével választ vált ki a Shechinából, és ezáltal az (Shechina) átadja nekik a Korrekció Fényét, az Ohr Makif-t magából.

Ezáltal a személy belép a Körbevevő Fénnyel való interakcióba, mely előre juttatja őt az adakozás tulajdonságának felfedéséhez saját magán belül. És ezen tulajdonságon belül a személy felfedezi a Belső Fényt (Ohr Pnimi). A teljes munkánk az adakozás tulajdonsága iránti vágy megnövelésében áll a megfelelő környezeten keresztül, és az attól kapott fontosságon keresztül. Mindezt nem lehet tanulni, ezt a munkát úgy tudjuk legjobban leírni, hogy: “mi megcselekedjük, és mi meghalljuk”.

A személy a csoporttal való kapcsolat érdekében fejt ki erőfeszítést annak ellenére, hogy esetleg nem érzi ennek szükségességét egyenlőre. Ezért cserében ő támogatást, és a kollektív szükséget, vágyat kapja, melyet a csoportban található barátok gyűjtöttek össze: a hit és adakozás iránti szükséget.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.