Dr. Michael Laitman

Egy biztosítási kötvény a Teremtőtől

A személynek gondoskodnia kell arról, hogy ellássa magát az abszolút szükségekkel a mai társadalomnak, és kornak megfelelő normális életkörülményeknek megfelelően. Szokásos hogy rendelkezünk valamilyen biztosítással (egészségügyi biztosítás, nyugdíj biztosítás például), bár lehetetlen magunkat mindenre bebiztosítanunk életünkben.

Szerezzünk meg egy apró biztosítást a “felső hivatalban” a Teremtőtől, és ebben a mértékben érezni fogjuk, hogyan kell egy reális módon viszonyulni életünkhöz. Nem egyszerű annak megértése hogy mit is jelent az “abszolút szükséglet”, de az emberiségnek fokozatosan meg kell értenie mindezt.

Egyébként mi nem leszünk kéesek egyensúlyt elérni a természettel, a Teremtővel. A Teremtő adott nekünk életet, ahol annak egy része “materiális”-nak van nevezve, mely ebben az “elképzelt” világban zajlik. De nekünk úgy kell játszanunk, mintha mi valódi életet élnénk ebben az elképzelt világban.

Mi nem mondhatjuk azt, hogy a Teremtő majd gondoskodik mindenről, és nekünk semmilyen biztosításra, vagy nyugdíjra nincsen szükségünk. A Teremtő állította fel ezt az egész játékot számunkra, és nekem el kell azt fogadnom teljes komolysággal, és teljesítenem kell annak összes feltételeit.

Természetesen a Teremtő felelős mindenért, beleértve az én nevelésemet, és biztonságomat, és neki kell teljes védelmet nyújtania nekem. De mindegy mi történik nekem azoknak a szabályoknak megfelelően kell játszanom melyeket Ő állított fel, és gondoskodnom kell az abszolút szükségről.

Mindez olyan mintha a Teremtő eltávolította volna magát ebből az anyagi világból és azt mondaná: “Gondoskodjál magadról, és majd gondoskodom minden másról”. És nyilvánvalóan ez nem igaz. De Ő azt akarja, hogy én játszam ezt a játékot, és gondoskodjak magamról az anyagi világban. Ez az ahogy korrigálom magamat.

Először is gondoskodnom kell a legalapvetőbb szükségekről: foglalkozást kell találjak magamnak, fizetést kell szerezzek és családot kell, hogy alapítsak. Ezek után tanulhatok csak Kabbalát, és korrigálhatom lelkemet. Mindaddig nem rendelkezem a megfelelő alapokkal.

Azonban amennyiben az anyagi dolgokkal kapcsolatban többet törődök mint az alapvető szükségletem, akkor olyan hatalmas problémákat és a szív olyan elnehezülését kapom, hogy az teljesen eltakarja az eget, a Teremtőt tőlem. Mi nem leszünk többé képesek a spirituális munkára gondolni. Másrészről amennyiben én magamról a normális racionális módon gondoskodom, akkor ez a munka segít engem az előrehaladásban.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.