Dr. Michael Laitman

Tegyük vágyunkat olyanná mint egy gyertya, melyet a Fény képes lángra gyújtani

Kérdés:

Mi a jelentése annak a versnek, hogy: “A parancsolat olyan mint egy gyertya, és a Tóra a Fény”?

Válaszom:

A Kabbala tudományában a parancsolat azt jelenti, hogy a “személyes élvezet” iránti szándékunkat átváltoztatjuk a “mások élvezete” iránti szándékká. Hogyan vagyunk ezt képesek megtenni? A Fény segítségével, melyet Tórának hívunk, mely képes vágyunkat “lángra lobbantani”, mint ahogy a Fény a gyutacsot az olajban vagy viaszban lángra gyújtja.

613 vágy létezik a lélekben. De a vágyak önmagukban csak a viaszt vagy olajat képviselik. A gyutacs a vágyon belül erőfeszítéseink hatására alakul ki annak következtében, hogy szándékunkat adakozás irányába akarjuk irányítani. És akkor a Fény képes azt lángra lobbantani.

Fel kell készítsük vágyainkat oly mértékben, hogy mind gyertyává válik. Amekkora mértékben megtesszük erőfeszítéseinket, a teremtő Fényeket gyújt bennünk, mint egy varázsló, és hirtelen Fény keletkezik bennünk, és magunk is hasonlóvá válunk a Fényhez, a Teremtőhöz.

Mi olyan anyagnak számítunk, mely nem képes magát lángra gyújtani. A viasz, vagy az olaj nem képes önmagában égni. Gyutacsot kell hozzáadnunk, mely a mi erőfeszítésünk, hogy legyőzzük önzőségünket.

Lényeges, hogy rendelkezzünk a megfelelő hozzávalókkal: A Felső Fénnyel, a szűrővel (gyutacs), és az élvezet iránti vággyal (az éghető anyaggal). És akkor Fénnyé változunk!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,618 seconds.