Dr. Michael Laitman

A spirituális világot mások vágyain keresztül érezzük

Amikor a mások vágyait közel hozzuk magunkhoz, akkor teljesítjük a szükséges feltételeket annak érdekében, hogy érezzük a spirituális világot: “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat”. Azáltal, hogy mások vágyait a sajátunké tesszük, elkezdjük bennük a Felső Világot érzékelni. Szóval mit is kell tennünk annak érdekében, hogy mások vágyait közelebb hozzuk magunkhoz? Meg kell próbáljuk a köztünk és mások között létező kapcsolatot a következő képpen látnunk:

Ami számunkra másik személynek, “felebarátnak” tűnik, az igazából az én saját vágyam. Ez rajtunk kívül áll annak érdekében, hogy megadja nekünk a lehetőséget arra, hogy azt korrigáltnak elfogadjuk. Vannak bennünk önző vágyak, melyeket nem vagyunk képesek korrigálni, azokat csak “megfagyasztani” tudjuk, és feléjük tudunk emelkedni. Emellett vannak “idegen” élvezet iránti vágyak, melyek rajtunk kívül léteznek, de csak azért tűnnek idegennek, mivel azok korrigáltak hozzánk képest, és már az adakozás formájában léteznek!

Létezik egy nagy közös Edény (Kli), vagy vágy mely teljesen az adakozás felé irányul. És emellett létezünk mi, a megszerzők, egy kicsi fekete dobozzal. Akarjuk látni az igazi valóságot? Csak induljunk neki – az a közös Kli-n belül van! Itt van! Csak annyit kell tennünk, hogy belépjünk, részévé kell válnunk, és éreznünk kell azt! Az felette és túl van minden korlátozásnak, és határnak, az abszolút mértékben jó, és csak jót tesz. Nincs benne élet vagy halál, csakis Végtelen Beteljesülés.

A többiek vágyai már korrigálva vannak. Ők már mind a Végtelen Világ Malhut-jában léteznek, mely mindent magában foglal. Azonban nekem meg kell őket szereznem, és mindezt csak fokozatosan, lépésről lépésre tudom megtenni. Egyszerre csak kis részébe hatolok bele, ameddig az egészet meg nem szerzem. Ezen az úton 5 világon és 125 szinten haladok át, ameddig fokozatosan a teljes hatalmas vágyat megszerzem.

Azonban mi azt szerezzük meg ami már korrigálva van! Nekünk csak azt kell megtanuljuk, hogyan kapjuk azt meg azáltal, hogy hozzáállásunkat korrigáljuk irányában, azáltal, hogy megfelelő módon kapcsolódunk hozzá. Ez a Végtelen Világ Malhut-jának a jelentése.

A Kabbalisták azt írják, hogy a “felebarát” az a mi spirituális edényünk, mely már korrigálva van, és rajtunk kívül helyezkedik el, más emberekben. Nekünk mindazt csak magunkévá kell tennünk, ahhoz kapcsolódnunk kell, és megfelelően kell hozzáálnunk. Először is megszorítást kell végeznünk (Cimcum Alef) az önzőségünkön annak érdekében, hogy nem követelünk többet, mint amire állati testünknek szüksége van. Akkor minden más az edényünké válik, és azt megkaphatjuk!

Ez a vágy, mely rajtunk kívül létezik a mi lelkünk, míg “mi magunk”, ahogy azt ma látjuk, csak egy eltűnőben levő illúzió.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.