Dr. Michael Laitman

A legnagyobb Fény tárul fel a legnagyobb utálat felett

Kérdés:

Hogyan változik meg aktuálisan a nézőpontom, amikor kikerülök  az egoista önszeretetemből, és a világot mások vágyain keresztül látom? Más szobát fogok-e látni, egy másik poharat az asztalon elöttem, és ezeket az embereket is másképpen fogom látni?

Válaszom:

Egy állat mindig állat marad, és ez mindannyinkra vonatkozik. Te mindig az egod pontján belül maradsz, amikor eléred a spiritualitást, egy egészen más érzületet adsz ehhez a ponthoz(edény vagy Kli)- más emberek vágyait

A Teremtő létrehozott egy vágyat, ami tíz részből vagy Sefirotból áll, amit úgy hívunk, hogy  HYPERLINK “http://www.laitman.com/2010/02/climbing-up-the-steps-to-the-world-of-infinity/” HaVaYaH.  Most pont csak a vágy legalsóbb szintjét érzed, a fekete pontot. Ahogy születtél, élsz és meghalsz, az egoizmusod ugyanazon tíz Sefirotjához tér vissza, ami az érzülete ennek a világnak. Ez folytatódik az egyik generációról a másikra, az egyik életciklustól a következőig (vagy az egyik Partzuftól a következőig), minden alkalommal ugyanazokon az állapotokon megy keresztül:embrió, szoptatás, érettség(vagy Partzuftól a következőig), és még egyszer: embrió, szoptatás, érettség , stb.

Hogyan érezheted a világot különböző módokon, nem csak a fekete ponton belül, hanem más ember vágyán keresztül, akik rajtad kívül vannak? Amikor ez történik a te „Éned” megmarad, és a világod nem fog változni.  Ha te eltűnnél, ezzel kapcsolatban hogy éreznél másokat? Érezned kell másokat magaddal szemben, és úgy kell látnod őket, mint ellenfelek, és utálatra méltóak . Továbbá ennek az érzésnek állandóan növekednie kell.

Rabbi Simon csoportja egy példa erre: Ők feltárták a lehető legnagyobb utálatot egymás közt. De mindezek felett, felépítették a szeretetet, és elérték a Zohár Fényének kinyilatkozását. Ha nagy utálatod van belül és nagy szeretetet efölött, ez produkálja a szükséges kontrasztot, amelyben a Hochma Fénye, a Célba érés Fénye világít. Hatalmas egoizmus van belül, és fölötte ott a képernyő. Ez az egyetlen út, hogy feltárjuk a nagyszerű Fényt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,646 seconds.