Dr. Michael Laitman

„Lásd a világodat ebben az életben”

A Kabbalában a teljesülést Fénynek hívjuk . Ez mind köröttünk és bennünk van, korlátlan kiterjedésben.  Úgy vagyunk benne, mint egy óceánban.  Minden változás, amit rajtunk kívül és a környezetünkben felfogunk, az attól függ, hogyan változik a vágyunk. A vágyunk felváltva vagy a Fény befolyása alatt változik, vagy az erőfeszítéseink befolyása alatt. A vágyat edénynek hívjuk, a beteljesedést  Fénynek. A Fény konstans, az egyetlen dolog, ami változik az a vágy vagy az edény. Az ő változása megváltoztatja a konstans Fényt, amit felfog.

A Kabbala megtanít minket, hogyan változtassuk meg vágyainkat  úgy, hogy érezzük a további spirituális világot benne. Az írás jelentése.”Látni fogod a világodat az életében”  Ez akkor történik, amikor egy személy eggyel több belső vágyat hoz létre. Belül ő érzi a Felső Világot, és akkor a vágy, amiben érzi, hogy ez a világ eltűnik, ez nem befolyásolja a Felső Világban a vágyát és érzetét.  Ez mindig az érzékelésben marad. Sőt, ha valaki képtelen egy új vágyat létrehozni, a világunk Partzufja esetleg eltűnik, és egy új elfoglalja azt. Tehát egy személy ezen világ érzetébenn „születik”

Minden érzetnek a vágyban megvan a létezésének a periódusa. Amikor egy bizonyos szint vagy a Partzuf folyamatban van, eltűnik, és helyettesítve van a következővel. Mindazonáltal ennek a világnak a szintjén égészen addig marad, amig nem hozunk létre a Felső Világ egy vágyát (Partzuf), a szeretet és az adakozás vágyát.

Lényegében, minden generáció Partzufim ezen világ szintjén, a kapás tulajdonságán belül létezve. Korlátozva vannak a belső percepciójukkal, mert a fejlesztésnek ez a fajtája egy egyedi síkon foglal helyet: Mi ugyanazon a szinten térünk vissza, vagy ugyanazon a világon különböző életciklusokban. A valóságunkat különböző formában látjuk, de mindig ugyanazon a szinten, ezen a világon.

A Felső Világ, mindazonáltal  egy érzés az adakozás tulajdonságán belül, a sajátmagán túli érzés, és a felfelé fejlődés.  Ezért vagyunk  felhíva arra, hogy „Lásd a világot ebben az életben”

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.