Dr. Michael Laitman

A Teremtés programjának Felső logikája

Kérdés:

Miért olyan bonyolult és többszintű elérni a teremtés célját, ami lesüllyedést, emelkedést, és törést is magába foglal?

Válasz:

Ez azért van így, mert két ellentétes elemből áll: a Fényből, és a vágyból (Kli), és a kettő egy kapcsolatot épít az ellentétes természetük alapján. A fejlődési folyamat két feltételből áll, és a fejlődés törvényét diktálja: Két erőt, ami a kezdetektől ellentétes egymással, és aminek muszáj egyenlőséget elérnie a végén. Az egész folyamat elkerülhetetlen eredménye a kezdeti és végső feltételekből következik. Nem tudunk semmit sem megváltoztatni a folyamatban, vagy más logika szerint cselekedni.

Két szigorú feltétel van, az egyik a kezdetekben, a másik a végső időken:

Első Feltétel: Végtelen távolság van közöttük.

Második feltétel: Teljes összeolvadás van közöttük.

Ez előtt, az egyik teljesen adományozó, a másik pusztán megszerző. Egyfelől végtelen mélység választja el őket egymástól, másfelől egy végső pont, ahol összeolvadnak és eggyéválnak.

Most próbálj meg egy másféle recepttel előállni arra, hogy az első feltételből, a teljes ellentétből, a másodikhoz, a teljes egyenlőséghez jussunk! A Végtelen Világban létezik a törése ennek a két összetevőnek, ugyanúgy, ahogyan az egységük is létezik. Bár a Fény és a vágy jelen van ott, ők egye, és kiteljesítik egymást. Ezt az egységet a Felső Erő, a Fény tartja fent.

Más szavakkal, a végső feltételt a Felső Erő támogatja, a Teremtő. Ez lehetővé teszi, hogy feltárjuk a receptjét annak, hogy hogyan tegyük meg ezt az átmenetet az egyik állapotból a másikba. A kezdeti feltételek ki vannak tűzve, most már csak alkalmaznunk kell őket. Most a valóság egésze feltárul lépésről lépésre, jelenetről jelenetre, a szemünk előtt, ahol az összes teremtmény a Végtelen Világban él. És sohasem hagyjuk el azt.

Ez egy hely (vágy), amit a Teremtő teremtett, létezik Fény, vágy, és az egységüknek a feltétele, és mindez most történik. Ezért mi magunk is a Teremtő cselekedetei vagyunk, a munkájának termékei: lények, teremtmények, vagyis mesterművek.

Semmi sem változhat meg. A kezdeti és a végső feltételek mindent meghatároznak, hogy mi fog megtörténni, beleértve a törést, a vernek megfelelően: „a végső cselekedet a kezdeti tervben nyugszik”.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 2,344 seconds.