Dr. Michael Laitman

A lélek térbeli sűritménye

Kérdés:

Irva van, hogy  az első Ádámnak több teste és több bőre volt. Mi a különbség a test (anyag) a bőr (borító) közt?

Válasz:

A “matéria, anyag” az élvezet vágya, a kapoló akarat. A borító, a bőr, az az a fokozata az Adásnak, amiben az anyag (a kapás) található.

Az anyag történelme a világok összetörésének folytatása, melyben megszületett a közös vágy lelke, az Ád-ám, ami szintén összetört, s nekünk, a részeiként kell kijavítani. Ezért vágyakat kell kiválasztanunk, (Kelim, hordozók) s meglátni, mi nem tud javulni, s nem is lehet javítani azokat. Eszerint három “testbe” osztjuk szét.

A külső fizikai testet mi nem tudjuk javítani. A belső testet nem kell javítani, mert Felülről javítják. Csak az javul, amit a felső Fény javít.

Nem a mi feladatunk a megtörtségből adódó bajok javítása.Csak be kell társulnunk a közös vágyba s az majd segít. Az adó-vágyakat korrigálja a Felső  erő. Az igazi kapó-vágyak Kli-jei,  a”kőszív” általunk nem javítható.

Nem kell javítanunk semmit, csak észre kell venni a különbséget az Adó és a kapó közt. Nem kell kijavítanom az örömvágyamat, hiszen ez segít az elemzésben, egy új vélemény, új jelentés kiszűrésében.

Nem az anyag az, ami érdekes (hogy rossz vagy javított) hanem fontosabb, hogy “Ki az Adó?” , vagyis hogy ismerjük meg a “tetteiben”? Tehát nem a vágyakat kell megdolgozni, hanem azt a helyet, ahol keverednek.

Ebben a kő-szívben nincs mit megvizsgálni. A legönzetlenebb vágyakkal a Koponya-Szemben a  GE (Galgalta ve Eynaim) szintjén szintén nincs mit vizsgálni, mert az nem az enyém. Csak a kettő között lehetek. Tehát a javítás lényege az elemzés, a jó és rossz szétválasztása (de nem édes-keserű állati szinten).

tehát nem a javítás a dolgom: hanem az elemzés, a fájdalmak átélése, amivel az állati szint fölé emelkedem. A teremtés mind a kapoló-akarat része: ásványi, növényi és állati szinten. Az emberi szint viszont az Adó szintje, az Ád-Ám bennem. Most még nem létezik bennem,, de ha észreveszem az adás és kapás eltéréseit, elkezdem megérteni. Ez a szellemi, lelki munka haszna.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.