Dr. Michael Laitman

Az arrogáns nem képes tanulni

Kérdés:

Írva van, hogy az alsó Parcuf feje beleöltözik a felső Parcuf testébe. Mit jelent a “Felső Parcuf-ba öltözés”?

Válaszom:

A felső “teste” a cselekedeteit jelenti, a vágyak feletti munkát, míg a “fej” a döntés hozás helye. Az alsó semmit sem képes elérni saját “fejével”, saját szintjén. Írva van: “Cselekedeteidből ismerünk meg Téged”. Más szóval az alsónak benne kell foglaltatnia magát a felső Parcuf “testébe”.

És amikor megtanulja amit a Felső cselekszik a példa alapján, miközben megismétli annak cselekedeteit, csak akkor kezdi azt megérteni amit a felső el akart mondani neki. Ameddig meg nem tettük azt amit a felső mondott hogy meg kell tennünk, nem fogjuk megérteni mit is mond.

Ez semmiképpen nem jelent gondolkodás nélküliséget, vagy állati cselekedetet, amikor meg kell tegyük azt amit a felső mond, nekünk azért kell azt megtennünk hoigy tanulhassunk! Nézzük meg hogy a gyerekek hogyan tanulnak abból amit a felnőttek tesznek: megismétlik, imitálják a mi viselkedésünket anélkül hogy megértenék azok jelentését. Amikor egy gyereknek műanyag kalapácsot és szögeket adunk nem tudja mit tegyen azzal. De amikor látja hogy mi hogyan kalapálunk, akkor ő is ugyanazt teszi, ami által elkezdi megérteni mit is jelent mindaz a cselekedet.

A személy nem képes másképpen tanulni. Ezt észben kell tartsuk amikor oktatási programokat tervezünk: a tanítás csak akkor lehet sikeres, hogy ha az példamutatásra épül. Mi láthatjuk, hogy ennek oka a spirituális gyökerekben ered, és bele van nyomtatva természetünkbe a Parcufok Felülről lefelé való kiterjedésekor (a lelkek kapcsolatának a leereszkedése).

Az alsóknak adott elme kizárólag arra szükséges, hogy képes legyen lemásolni a Felső cselekedeteit. Az alsó Parcuf feje csakis ilyen formában működhet. Amennyiben az alsó feje rátekint e felette álló modellre, és saját cselekedeteit a felső cselekedetei által végzi, akkor sikerre hivatott. De ha azt hiszi hogy képes saját fejét felhasználni az elbírálásra, döntés hozására, és bármi cselekvésre, akkor kudarcra van ítélve.

Akkor azt hiszi hogy olyan szinten van már, ahol képes valamit is saját maga által cselekedni. De az összes cselekedet csakis a Felső “testében” történik. Amennyiben az alsó eléggé okos ahhoz hogy eltörölje saját intelligenciáját, értelmét, akkor felemelkedik és bölcsességet kap, a felső elméjét.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,634 seconds.