Dr. Michael Laitman

A törött világ korrekciója

Kérdés:

Amennyiben nem vagyok képes a törés helyét felfedezni, az azt jelenti, hogy nincs mit korrigálnom?

Válaszom:

A személynek nincs mit korrigálnia, kivéve a törést maga és olyan másik emberek között, akik ugyanazzal az aspirációval rendelkeznek a Teremtő irányában. Azonban ez miért pont azokra vonatkozik akik a Teremtő felé aspirálnak? Nem vagyok képes kapcsolatomat azokkal korrigálni akikkel együtt dolgozom, a családomban vannak, vagy akikkel a piacon találkozom? Nagyon sok ember van körülöttünk, és mindenkinek el kell érnie a végső korrekciót.

Akkor miért nem vagyok képes a többiekkel együtt dolgozni? Mindez azért van mert az ő vágyuk az még nem irányul a lelkek egyesítésére. Mindegyikőjük csak arra vágyik, hogy megtöltse önzőségét valamivel, és ez még az önzőség állati szintje, nem pedig az emberi szint. Én nem vagyok képes a törést ott felfedezni.

A törés az emberi szinten jött létre. Ugyanakkor nincs mit korrigálnom az állati szinten. Ott az emberek udvariasak, kellemesek, és aranyosak.

Ennél fogva a korrekció csak azokra vonatkozik akik a Teremtő felé aspirálnak. Akkor megkérdezhetnénk: “Miért szenved az egész világ? Miért haladunk mindannyian egy globális, integrált és törött világba most?”

Mindez azért van, mivel az összes embernek korriglódnia kell abban a mértékben melyben csatlakoznak azokhoz akik a Teremtő felé aspirálnak. Ők nem korrigálják majd kapcsolataikat egymás között az állati szinten, mivel akkor olyanok lennének mint Oroszország kommunistái. Azonban legvégül arra lesznek kényszerítve hogy egységre lépjenek azáltal, hogy hozzánk csatlakoznak, és rajtunk eresztül a Teremtőhöz.

Mi csak a lelkek közötti kapcsolatokat korrigáljuk az embernek a szintjén, aki hasonló a Teremtőhöz. Ennél fogva ez a korrekció csak a Kabbalisták egy csoportjára vonatkozik, vagy azokra akik csatlakoznak azokhoz valamilyen formában, abban a mértékben melyre képesek erre.

Ezáltal Báál HaSzulam azt írja a “Bevezető a Zohár Könyvéhez” végén, hogy minden Izraelen múlik. “Izrael” azokat jelenti, akik a Teremtő felé aspirálnak, azok akik érzik a gyűlöletet egymás között és annak korrekciójának szükségességét. Az egész korrekció rajtuk múlik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.