Dr. Michael Laitman

A mi világunk, a gőz párája.

Ma elértünk, egy olyan állapothoz, amelyben emberek milliói a világban kérdezik maguktól: “Miért szenvedünk? Minek élünk? Mi a célja az életünknek? Van-e a természetnek valami programja velünk szemben?” Ez az oka a Kabbala felfedezésének, éppen ezért, mert az képes megadni a feleletet ezekre a kérdésekre.

Általában, a felelet ezekre a kérdésekre csak egy: a Kabbala Bölcselete, amely, felfed számunkra egy más valóságot. A Kabbala  Bölcselete egy módszer, amely felfedezi a felső  világot, mondjuk, a valóságot, ami bennünk van, azon túl mint amit mi most érzünk. Mindenki közülünk át kell lépjen minden belső határvonalon (mahszom), amely el van rejtve előttünk, a másik felébe a valóságnak, azon túl amelyben most vagyunk.

Mintha hirtelen meggyullad a fény és látjuk, hogy itt van még valami, és ez tényleg igy történik. De nem úgy gyullad meg, mint egy rendes fény, hanem a Felső fény jelenik meg, amelyben elkezdünk látni egy másik valóságot, amelyben azelőtt nem volt fény, rejtve volt és nem volt érezhető, de ténylegesen ez a felső világ valósága. És megértjük a történetek okait, és mi ezeknek a lényege. Már itt ebben a világban képesek leszünk látni, hogy mi lelkek vagyunk és nem fizikai testek, és ez nem a valódi létnek a része, amelyben most vagyunk. Mi a bennük levő “beszélő szinttel” vagyunk azonosak, amely végtelen, teljes, mint a felső isteni rész. Mi örökkévaló és teljes teremtmények vagyunk, akik egy különböző valóságban élünk, a létezés különböző formájában. A mi feladatunk az, hogy felemelkedjünk és a felső világban éljünk, amely spirituális, végtelen, és azon az időn és teren túl, amelyben mozgunk a mi mostani valóság felfogásunk szerint.

És mi történik ezzel a világgal? – időközben tovább létezik, mindaddig amíg felfedeződik a felső világ. Több fedeződik fel, letisztázodnak a többi felső lépcsők a spirituális világban, az alsó lepcsők valósága elhomályosodik es kevesebb lesz az értelme, amig teljesen eltünik.

A Kabbalisták azt mondják, hogy a mi életünk kifinomultabb lesz a mostani világunkban. És ezzel eggyütt, semmi sem változik, kivéve a felső világ felfedezése.

bs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,609 seconds.