Dr. Michael Laitman

Nincs többé agyvérzés

Kérdés:

Mi arra lettünk teremtve, hogy jót, élvezetet akarjunk szerezni magunknak. Akkor miért kell éreznünk mások fájdalmát? Végül is ha nekem el kell viselnem az egész emberiség fájdalmát akkor agyvérzést kapok.

Válaszom:

Nem gondolod, hogy egy anya meg akarja ismerni gyermeke fájdalmát annak érdekében, hogy megtudja mi a baj vele? A szeretete okozza azt, hogy érezni akarja gyermekének mire van szüksége.

És bármilyen szükség fájdalomnak számít végül is. Én érezhetek fájdalmat ha nincsen életem, vagy lehet, hogy azért érzek fájdalmat mert cukorkákra vágyom. Így vagy úgy amennyiben szeretsz, akkor érezni akarod mi hiányzik annak akit szeretsz, hogy megadhassad neki amire szüksége van, és ez élvezettel tölt el.

Nyilvánvalóan mi nem katasztrófákról beszélünk, amelyek valós együttérzése valóban agyvérzést okozna. Képzeljük csak el, több ezernyi gyermeked veszette életét, és több százezren közülük szenvednek. Nem lennénk képesek mindezt elviselni. És mégis, egy ilyen fajta empátia jelenik meg számunkra folyamatosan, fokozatosan.

Valójában, bár mindezt lehetetlen elmagyarázni ebben a pillanatban, amennyiben valóban képesek lennénk őket szeretni jelenleg, akkor látnánk azt, hogy ők mind jól vannak. Azáltal, hogy megtaláltuk a szeretetet, képesek leszünk reformálni valóság érzékelésünket új spirituális vágyunknak megfelelően.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.