Dr. Michael Laitman

Mit kell kérjünk a Teremtőtől?

Kérdés:

Minden személy elér egy pontot, amikor minden ami korábban segítette őt az előrehaladásban és fejlődésben haszontalanná válik számára. Mi kell, hogy a személy Teremtőhöz szóló kérelme legyen egy ilyen állapotban?

Válaszom:

Kérhetünk bármit amit csak akarunk, de semmi haszna nem lesz! A Teremtő a természet tökéletes ereje. Az nem egy öreg ember, vagy egy erő mely befolyásolható. Egyátalán nem! A Teremtő az abszolút ennél fogva nem változik. Amennyiben a Teremtő megváltozna az azt jelentené, hogy Ő más volt korábban, és most jobbá vagy rosszabbá változott.

A Teremtőtől való kérelem azt jelenti, hogy új vágyakat akarok kifejleszteni magamban. Az oka annak, hogy én változást érzékelek az Ő állandó befolyásában az, hogy én magam változom. A Teremtő soha nem változik! Ő nem hall, vagy lát bármit is tőlünk. Ő egyszerűen egy hatalmas, örökkévaló, létező és tökéletes ereje a természetnek. Mi vagyunk azok, akiknek változnunk kell, amíg azonossá nem válunk Vele.

Az imáink saját magunk bírálatai, megítélései, önmagunk vizsgálata, és a vágy a megváltozásra. Semmi nem kérhetünk a Teremtőtől, egyébként az olyan lenne, mintha mi azt mondanánk: “Te nem vagy olyan jó. Kérlek váljál jobbá!”

Fokozatosan mi felfedezzük azt, hogy mi a természettel állunk szemben. A Teremtő a Természet. És ezen a természeten belül csak mi vagyunk képesek megváltozni. Az emberi lény az egyetlen, aki képes magát megváltoztatni. És akkor felmerül a kérdés: Milyen állapotot kell elérnünk, és hogyan vagyunk képesek azt elérni annak érdekében, hogy örökkévalónak és tökéletesnek érezzük magunkat mint a Természet?

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,651 seconds.