Dr. Michael Laitman

Vágy és aspiráció

Kérdés:

Mi a különbség a vágy (Hisszaron), és az aspiráció (Ishtokekut) között?

Válaszom:

A vágy egyszerűen azt jelenti, hogy valamilyen beteljesülésre vágyom. Például szomjas vagyok. Míg egy aspiráció (Ishtokekut) attól függ, hogy valójában mennyire van nekem arra szükségem az adott pillanatban, azaz mennyire szenvedek amiatt, hogy nem vagyok képes azt megkapni. Ez azt jelenti, hogy az aspiráció az egy hozzáadás a vágyhoz, és az méri le a vágy erejét az adott pillanatban, hogy egóm mennyire hajlandó szenvedni a vágyott cél elérése érdekében.

Más szóval mennyit vagyunk hajlandóak fizetni ezért? Nézzük csak. Meg akarod azt kapni? Semmi probléma. Mennyit vagy képes fizetni? Lemérhetjük az aspirációt válaszunknak megfelelően. Azt mondod: “Nos egy százast”. “Nem, mindez egy ezresbe kerül”. “Ezer?!” Ez az ahol próbára vagyunk téve, mekkora fizetségre vagyunk hajlandóak. Ez a módja a kívánt cél iránti aspiráció lemérésének.

Ugyanakkor a vágy maga egyszerű. Hogyha valami ingyen van, kérem azt. Nyilvánvalóan a személy aspirációjának megfelelően van megítélve. A vágyat a Teremtőtől kapjuk, míg az aspirációt mi adjuk hozzá a környezeten keresztül. Egy aspiráció munkánk gyümölcse, erőfeszítéseink eredménye.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.