Dr. Michael Laitman

Túl akadályokon és rejtettségeken

Dr. Michael LaitmanKérdés: De elég ha csak a kkor vágyom a közös gyógyulási vágy egységére, amikor a Zohár-olvasás órája van?

Válasz: Nem, nem elég. Bál HáSzulám írja a “Bevezetés a tíz Szféra tanulásába ” c. műve 155-ös pontjában, hogy ha hajlandóság van bennünk az elérésre, akkor ezzel magára vonzza a megvilágító Fényt ami körülvesz minket.A hajlandóság mértékében jön a megvilágító fény.

“A hajlandóság” az elérésre a Tóra által előírt tettek belső megvalósítási szándéka. A Tóra az egy tan-rend (horá az tanítás és rímel rá az Ór a fény is) arról, hogyan kell új megvilágítást magamra vonzani e Tan tanulása közben.

Miközben a tant olvasom, megpróbálom elképzelni a benne leírt belső állapotokat. A testi nyelv mindig lelki világra utal, e rejtettségek mögött lehet csak meglátni, mit is mond, hogy ezek belső késztetések és vágyak (Ész-ráél például)

fel kell tárni ezeket a mélyebb jelentéseket. gyakorolni kell őket. Szeretnénk, ha az egónál Nagyobb Erő, a megvilágító Fény az élvezetkapási vágyam fölé emelne, hogy dolgozzak rajta, ne legyek a rabja, s ne is érezzem, ne erősödjön tovább.

El akarok ettől szabadulni, s oldalról tanulmányozni. Akkor új formát adok neki, ahogy egy gyerek játszik az építőkockákkal. Láthatom,elemezhetem, ami bennem zajlik. Akkor lesz egy erő bennem, ami a saját kristályos résemmel dolgozik. Aztán erőim lesznek a növényi erőimre a kapás-akarásban, majd az állati szint jön, s végül kialakulok, mint “ád-ám” (ember).  E feladatban a felső megvilágító Fény segít.

Így haladunk, vágyva a munkára. A vágy az, hogy felismerjem a belső késztéseket s hogyan dolgozzak velük. Mikor tőlem függ, mintha azt mondanám az adás-Teremtőnek: gyere, társuljunk, gyógyíts, javíts ki!”

Nekem kell elvezetni őket  a gyógyuláshoz s mikor látszólag összekapcsoltam, akkor jön a megvilágító Fény és kijavítja a vágyaimat. Én tehát (a belső figyelemmel) kérek és az adó-teremtő teljesít – én kérek, a teremtő végrehajt, társak vagyunk ebben.

Ezt jelenti a Zohár tanulása, megértése. de miután a Fény megérintett, már eljuthatok oda, hogy értsem, lássam, érezzem azt, amiről szó van.

[43081]

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 5/15/2011The Zohar

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,779 seconds.