Dr. Michael Laitman

A hatalmas Kabbalisták kezeiben nyugodva

Kérdés:

Milyen korrekciókat hoztak létre a múltbéli Kabbalisták számunkra?

Válaszom:

Báál HaSzulam azt írja a “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányához” írásában, a 11. pontban: A Talmud szerzői a Tóra útját könnyebbé tették számunkra a Mishna szerzőinél. Mindez azért van…mert ők másfajta eszközöket tettek lehetővé a fennt említett Mishna Avot: a “Fény útja” részében található önsanyargatás helyett. Mindaz elégéséges erőt tartalmaz az ember reformálására…”

Miért cserélték ki a Talmud szerzői az aszkétizmus (kenyéren és vízen élés, földön alvás, egyszerű életvitel, és erőfeszítés a Tórában) útját a Tóra tanulására aszketizmus nélkül? Mindez azért van mert ők korrigálták a közöttük található hálózatot. Ez a lelkek általános rendszere már magában tartalmazza azokat a lelkeket, melyek aktívan cselekszenek benne, és mi képesek vagyunk előrehaladni az ő segítségükkel.

A törés után, a törött lelkek a lelkek általános rendszerén belül léteznek. És bár mi a rajzokon általában úgy ábrázoljuk őket mintha egy körben lennének szétszórva, a rendszer egy precízen meghatározott hierarchiával rendelkezik, mely létezett a Nikudim világában a törés előtt. A lelkek összetörnek és lezuhannak ugyanazt a hierarchiát követve, mindegyik saját Aviut-jának (a vágy vastagsága, durvasága) megfelelően, azaz a nagyobb Aviut-tal rendelkező lelkek mélyebbre zuhannak.

Ez a rendszer magában tartalmaz különleges lelkeket, több ezernyi Kabbalistát, akik egy különleges kapcsolat által olvadnak össze. Ez a spirituális rendszer gerincét, csontvázát alkotja.

Az ő kézírásaikat olvasva, mi kiváltunk egy ragyogást abból a kapcsolathálózatból, melyet ők egymás között felépítettek. Ez a ragyogás képes minket korrigálni, és mi képesek vagyunk elkerülni a szenvedés útját, és azt az önsanyargatást melyet a múltban követtek, a Fény felébresztése nélkül, kizárólag a szenvedést felhasználva egójuk összezúzására.

Mi nem vagyunk képesek ezt az útat követni. Mi gyengék vagyunk, és képtelenek vagyunk egónkkal köztevtelnül megbirkózni. Mi ezt azáltal tudjuk megtenni, hogy felébresztjük a már létező kapcsolathálózatot. Ez olyan mintha mi a múltbéli Kabbalisták kezeiben nyugodnánk, mint az újszülött gondoskodó édesanyja kezében, és ők gondoskodnak mi rólunk.

Mi összekapcsolódunk kézírásaikkal, különösen a Zohár Könyvével, valamint az Ari és Báál HaSzulam szövegeivel, és onnan megkapjuk a Fényt, ezen hatalmas lelkek gondoskodását.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.