Dr. Michael Laitman

Tudjuk a Felső összes alakját és feleljünk meg neki

V. 31, 2011

Dr. Michael LaitmanDe a vágy addig nem bontakozhat ám ki, míg mind a négy szintjét meg nem járta a fejlődésnek, a megvilágító adó-Fény hatására, és a tudatosság állapotának elérése, az én-érzés akkor alakul ki, ha önálló döntésre lesz képes  abban, ahogy a megvilágító adó-fényre reagál.

Tehát ez azt jelenti, hogy a teremtés bármely pontján ahol a gyökér fázis van adva (a zéró szint), ez a teremtő adását jelenti, aki okozni akar egy bizonyos  reakciót a teremtményben egy “semmiből valamit”  ( Jesh Mi Ajin).

A zéró fázistól indulva (ami a Jod betű csücske) át kell menni a JöHöVöH mind a négy fázisán (a Jod, Hé, Vav, Hé jeleken) az egyenes adó-fény első-második-harmadik-negyedik szintjén. És csak a Négyes (dalet) szinten reagál a vágy.

A teremtés bármely pontján, bármely pontján a kozmosznak, mindig megtalálható a zéró szint: ahol a teremtő egy “Jes Mi Ájin” (azaz “valamit a semmiből”) pontot hoz létre.  S erre hat a megvilágító Fény s innen kezd kifejlődni a kapni-akarás, és át kell mennie mind a négy szinten és így reagálni a Fény hatására.

Tehát, minden a “Jod csücskéből” indul el, a “valami a létből”, a Teremtés Gondolata, az Ő gondolata. Aztán az egyes-kettes-hármas-négyes szinten megy át s elmegy a Fényig, a Jod-Hé-VAv-Hé-ig, s aztán eljutunk a negyedik fázisba, a dalet.-hez (Négyes).

Know All Forms Of The Upper One And Conform

Tehát két erő van itt jelen, a vezetett és a vezető. Mindkettő aktív és potenciális egyszerre. Az első három fázis, a zéró, az egyesés a ketes (Keter-korona Hochma-bölcsesség és Bina-értelem) még beleolvas a Teremtőbe. A hármas-négyes szint (Zeir Anpin-rövidorrú) és a MAlkhut /Birtoklás/ viszont a teremtmény részei.

Aztán késpőbb a lelkiségi tárgyaknál is meglátjuk ezt a szerkezetet, a parcufokban, a világokban is. Az első három fok (GAR-gimel /3/ risonot) a felső gpndolata vagy programja. Az alsó, a teremtmény, az a ZA (zeir anpin – kis arc) s ez egyfajta átvivő, egy adapter a felső és alsó közt.

A felső szoint a korona, a Keter. Ez a bölcsesség adásának késztése (Hochma). Az Ő adásának formája a Bina (értelem). Az Ő alsóhoz való viszonya a Zeir Anpin (A rövidorrú, a kis arc). Ez egy sokdimenziós kapcsolat:  Heszed, GevuraTifferetNecahHodJeszod,Malkhut. A Malkhut az az anyag, ami magába szívja az előző formákat mert ismernie kell őket, hogy felépítse őket a korábbi fázisokból ha nyerni akar.

Tehát a Birtoklás=Malkhut végrehajtja ezt a tettet belsőleg. Vagyis kell legyen tapasztalata az előző fázisokról, vannak emléknyomai, alkalmazkodik hozzájuk és a hozzájuk hasonló vágyat fejleszti ki. Így válaszként a gyökérhez hasonló kapcsolatot hoz létre, s maga is gyökérré válik.

A teremtmény nem tud kibontakozni, amíg a négy fázison át nem ment. Csak az utolsó Négyes (Dalet) szinten, amikor van vágyam is és szándékom is (tőlem indul minden),a kor jön létre a teremtmény. Addig csak a teremtő tulajdonságai vannak, amivel építkezik a teremtésben.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,610 seconds.