Dr. Michael Laitman

Feloldódás a többiekben

Kérdés:

Amikor ilyen közel vagyunk a Kabbala kongresszusokhoz, min akarunk felül emelkedni, az egó szorításán? Vagy megpróbáljuk érezni barátaink vágyát, hogy mindenki jól érezze magát? Mire kell gondolnunk amíg ott vagyunk?

Válaszom:

Én személyesen azt javasolnám, hogy próbáld meg érezni a kollektív állapotot amekkora mértékben csak lehetséges. Ne ássál magadba, ne próbálkozz “lélekbúvárkodással”. Soha nem leszel képes megtalálni lelkedet amúgy sem, mivel nem rendelkezel vele, ahogy senki más sem. A lélek rajtunk túl van!

Próbáld meg érezni a kollektív állapotot, a vágyak ilyen egység iránti magasztos gyüleketének közös szellemét, olyan emberek által látogatva, akik hatalmas erőfeszítést és eszközöket fektettek abba, egy ilyen eseményre hónapok vagy akár évek óta várakozva, hogy felfedezhessük ezen egységen belül a Természet integrált felső erejét, a szeretet és adakozás erejét – a Teremtőt. Ele kell csípjük a kollektív szellemiséget, hangulatot. És amikor az elkezd dolgozni rajtunk, tegyük az egyetlen helyes és hatásos cselekedetet: vesszünk, merüljünk el ebben a közös hangulatban, érzésben, mint ahogy egy embrió teszi édesanyja méhében.

És akkor elkezdjük érezni, hogy az adakozás ezen tulajdonsága fokozatosan hogyan működik rajtunk, megformálva és felépítve egy új érzékszervet ezen új tulajdonság (vagy dimenzió) számára. Ez az új érzékszerv nem magunkra irányul, hanem az adakozásra, azokra akiket szeretünk.

Amennyiben sikeressé akarunk válni, hagyjuk összes magunkkal kapcsolatos gondolatainkat, és olvadjunk bele a kongresszus kollektív hangulatába, szellemiségébe. Használjunk ki minden egyes ott töltött pillanatot.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.