Dr. Michael Laitman

A világ nem vesz fordulatot önmaga által

Kérdés

Az emberek még mindig messze vannak attól, hogy megértsék, mekkora szerepet játszik a környezet egy ember befolyásolásában.

Válasz

Nem csak egyszerűen messze vannak ettől. Egyszerűen nem fogják fel, ez mit jelent. Végül is, ez a gyógymód, kizárólag a korrekció érdekében alkalmazható, miközben az emberek semmilyen értelemben nem viszonyulnak a korrekcióhoz, sem fogalmilag, sem külső befolyást alkalmazó rendszerekben, amelynek köszönhetően megváltozhatnának.  Biztosak abban, hogy ők azok, akik megváltoztatják a világot, miközben olyan világot kellene építeniük, amely őket változtatja meg.

Kérdés

Hogyan tudjuk megértetni velük, a kölcsönös garancia, a világért való felelősség vállalás lényegét?

Válasz

Pontosan ez a terjesztésünk célja. Ki kell építenünk egy oktatási rendszert, és a saját média eszközeinket. Mindent meg kell újítanunk az Interneten, a televíziónkban, és a rádiónkban is.

Ha mindezt helyes módon csináljuk, akkor az első csapások után, az emberek felismerik, hogy mi vagyunk a megoldás. Mi vagyunk azok, akik feltehetően elhozhatjuk nekik „cukorkát,” amely megédesíti az első csapásokat, hogy megláthassák a helyes utat, amely megoldást, reményt és megváltást kínál.

Ez a feladat a küldetésünk, senki más nem jöhet szóba erre. Az emberek képtelenek meghallani a spirituális emelkedés üzenetét. Egy másik birodalomban élnek, és egyszerűen nem is értik, mit akarunk. Amikor elkezdik megérteni, nem lesznek képesek alkalmazni. A korrekció csak tőlünk jöhet, a mi feladatunk elmagyarázni nekik, mindennek a szükségességét.

A szisztematikus korrekció, egy teljesen kész formában jelenik meg a Galgalta ve Eynaimban, a többi résznek, csak egyet kell érteni ezzel, és elfogadni. A továbbiakban egészen ravaszul kell terjesztenünk, hogy a tömegek eljussanak ahhoz a ponthoz, hogy akarják ezt, hogy elfogadják ezt az elképzelést, és felismerjék a benne rejlő előnyöket.

Az emberek nem tudnak önmaguk által változni, 99%-a az embereknek képtelen ezt a legkisebb mértékben is megtenni. Tehát a „Zohár bemutatása” című cikkének végén, Baal HaSulam azt írja, hogy a felső bölcsesség Izraelen keresztül (héberül “Yashar-El” aminek a jelentése “egyenesen a Teremtőhöz”) áramlik a világ nemzeteihez. Ez belülről áramlik, kifelé. A tömegek nem emelkednek fel, ennek a kereséséhez. Legjobb esetben, kinyitják a szívüket, ennek a tiszta áramlatnak. A jóakarat és együttműködés, ami elvárható tőlük, nekünk pedig az megtisztulásukért kell tennünk valamit.

Ez akkor lesz így, ha elkezdünk dolgozni velük együtt, a legintenzívebb módon. A terjesztésünkben semmit nem várhatunk el tőlük, csak a pillanatnyi helyzetre való ráébredést. Még ha nem is értenek mindent, létrehozunk egy kapcsolatot. A terjesztés útján, a mi részünkről egy közös alapot teremtünk meg velük.

Semmit nem várhatunk el, egy gyerektől. Mi vagyunk azok, akiknek a tejet fel kell kínálnunk nekik, az üveget, a cumit, és a pelenkát. Sőt, még egy értelmes választ sem várhatunk el tőlük. Ez csak később történhet meg, amikor kissé felnőnek már ehhez.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.