Dr. Michael Laitman

Beleszületni a szellembe császármetszés nélkül

Kérdés

Mi a legnehezebb a szellem világába való belépéskor?

Válasz

A születés nehéz és veszélyes. Ma nem érezzük ezt annyira, hiszen a világon az orvostudomány sokat fejlődött. De régebben sokan belehaltak, anyák is, gyerekek is. gyakran.

A születés a testi és a szellemi világban is nagyon veszélyes. Ezért ne ú

gy gondoljunk rá, mint a testi világban a szülésre, ahol orvosok császármetszéssel intézik el. Értsük meg, hogy ez élet-halál kérdése, hiszen az emberi lény nagyon fejlett.

A szellemi születés sem egyszerű. Minél kifinomultabb egy teremtmény, annál nehezebb sokasodnia, szaporodnia. S szellem születése az a szellemi élet kezdete. Ez nem a földi élet folytatása ugyanazon a testi szinten. Egy másik párhuzamos szinten kell megszületnünk.

.
Nos, azt nehéz elképzelnünk milyen egy új érzelem és egy új elképzelés, felfogás, észlelés születése. Olyasmi, ami korábban nem létezett bennünk! Egyszercsak feltárul – úgy, ahogy előtte egy perccel el sem tudtuk képzelni. Hirtelen felfedezzük, hogy ez létezik. Létezhet. Korábban nem tudtuk elképzelni sem. Igazi csoda! Ezért hívják az Egoptomból való kimenekülést csodának. És akkor kezdődik a fejlődés. Az már nem akkora forradalom, mint a születés.

A kabbalista források a szellem születését avval a legendával mesélik el hasonlatként, amiben egy a hegyekben száguldó szarvast megharap egy kígyó ott, ahol az újszülött gida előbújna. Ez segít a szarvasnak a szülésben. Ez a történet leírja a “kőszív” kettévágását, a kijavíthatatlan egoista kőszív kijavítását. Másképp nem lehet megszületni itt.

A pont, ahol a teremtés össze külsődleges erője összegyűlik, hogy bábáskodjon az újszülött lény felett, amely már két erőből áll, adásból is, kapásból is. Ez a teremtés igazi csodája. Hiszen ő, a teremtő nemzi az embert.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,850 seconds.