Dr. Michael Laitman

Beleszületni a szellembe császármetszés nélkül

Kérdés

Mi a legnehezebb a spiritualitás világába való belépéskor?

Válasz

A fizikai születés nehéz és veszélyes. Ma nem érezzük ezt annyira, hiszen a világon az orvostudomány sokat fejlődött. De régebben sokan belehaltak, anyák is, gyerekek is, gyakran.

A születés nem csak a fizikai, hanem a spirituális világba is nagyon veszélyes. De azért ne úgy gondoljunk rá, mint a fizikai világban a szülésre, ahol orvosok császármetszéssel intézik el a komplikációkat. Értsük meg, hogy ez élet-halál kérdése, hiszen az emberi lény nagyon fejlett.

A spirituális születés sem egyszerű. Minél kifinomultabb egy teremtmény, annál nehezebb sokasodnia, szaporodnia. S a lélek születése az a spirituális élet kezdete. Ez nem a földi élet folytatása ugyanazon a testi szinten. Egy másik párhuzamos szinten kell megszületnünk.

.
Nos, azt nehéz elképzelnünk milyen egy új érzelem és egy új hozáállás, felfogás, észlelés születése. Olyasmi, ami korábban nem létezett bennünk! Egyszer csak feltárul – úgy, ahogy előtte egy perccel el sem tudtuk képzelni. Hirtelen felfedezzük, hogy ez létezik. Létezhet. Korábban nem tudtuk elképzelni sem. Igazi csoda! Ezért hívják az Egyiptomból való kimenekülés csodájának. S akkor megkezdődik a fejlődés. Az már nem akkora forradalom, mint a születés.

A Kabbalista források a lélek születését azzal a legendával mesélik el hasonlatként, amiben egy a hegyekben egy szarvast megharap egy kígyó ott, ahol az újszülött gida előbújna. Ez segít a szarvasnak a szülésben. Ez a történet leírja a “kőszív” kettévágását, a kijavíthatatlan egoista kőszív kijavítását. Másképp nem lehet megszületni itt.

A pont, ahol a Teremtés összes külső ereje összegyűlik, hogy bábáskodjon az újszülött lény felett, amely már két erőből áll, adakozásból, és kapni  akarásból is. Ez a Teremtés igazi csodája. Hiszen Ő, a Teremtő nemzi az embert.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.