Dr. Michael Laitman

A betöltött üzenet

Kérdés

Ma a válság eljutott minden sarkába a világnak, és senki nem látja a megoldást. Miért nem magyarázzuk el, a közgazdasági rendszert, a mi nevelési rendszerünkkel analóg módon, és ajánljuk fel ezt a világnak?

Válasz

Mi egy csodás magyarázatát tudnánk felkínálni a gazdasági rendszernek, a végső korrekció periódusában, egy egyensúlyi társadalomról, az ésszerű szükségletek behatárolta fogyasztásról, a természet és az ember fennmaradásáról, az egyetlen fejlesztési projektről, amely időt és energiát takarítana meg, és előnyős lenne az emberek egészséges élete szempontjából. Mindez logikus és egyszerű, írja valaki le, ha képes arra, hogy ne az egoisztikus kielégülésből írjon, hanem egy belső szükségszerűségből, a köztünk és a természet közötti harmónia elérése érdekében.

De hogyan tudunk erre az állapotra átváltani? Hogyan magyarázhatjuk el a modern mágnásoknak, akik lényegében meghatározzák a Föld sorsát? Ők manipulálják a kormányokat, melyek aztán manipulálják az embereket. Tehát, hogyan mutathatjuk be a végső célt ezeknek az embereknek? Hogy beszéljünk, az útnak a különböző fázisairól? Azt fogják kérdezni, hogy „Mi marad ezen az úton nekünk?” Akkor mit mondhatunk mi erre válaszként?

„Maguk pontosan azt fogják kapni, és ugyanolyan mértékben, mint egy átlagos háziasszony, és a maguk milliárdjai visszatérnek a természethez, annak érdekében, hogy helyrehozzuk azt a szemétdombot, a mértéktelen kizsákmányolása az erőforrásoknak okozott. Ezen túl menően maguknak is belső, spirituális élvezeteket kell elérniük. Többé senki nem lesz, „első kakas az ólban,”aki büszkén parádézik, az ülő rudak között. Mindenkinek éretté válik ahhoz, hogy ez többé már nem lesz örömforrás. Mindenkinek teljesítenie kell, a magasabb szint elérésének feltételeit.” Ha ezt mondjuk, éppen az ellenkezőjét érjük el, megvetés fog megjelenni.

Képes valaki ezt elmagyarázni, egy gazdag mágnásnak úgy, hogy csábítsa őt a végtelen, örök élet elképzelése, és hogy ezért önmaga akarjon belépni a természet végtelenébe, önként, csatlakozni akarjon ehhez, és akarja feltárni a magasabb szintjét ezen belül a létezésnek? „Úgy élsz itt, mint egy tekintélyes iparmágnás. Bár meg fog halni a tested, az valójában egyáltalán nem te vagy? Végül is, Ember lehetsz, valódi, spirituális érzékeléssel…

Ez csak a kifinomult egyéneknél fog működni, míg mások csak talán értik meg ezt azonnal. Ezért a Kölcsönös Garancia erejét terjesztjük, az egész világ számára, de az iparmágnásoknak címezzük ezt, hanem az embereknek. „Megéri a számunkra közelebb kerülni egymáshoz, hogy az életünk jobb legyen.” Közben pedig, egy megfelelő jövőképpel egyetemben, beinjektáljuk a Fényt, az egység erejét az emberekbe. Ha egyszer kitölti őket ez az erő, sokkal jobban meg fogják érteni és egyet fognak érteni velünk, meglátva a valódi előnyeit a kölcsönös garanciának.

A szívhez nem az értelmen át vezet az út. Senki nem tudja az elméjét, az értelmét ehhez felhasználni, mivel az értelem szintje megfelel annak a vágynak, amit kiszolgál. Az értelem soha nem emelkedik a vágy fölé. Illúzióktól megtévesztve, talán lepillanthatunk, az állati lényünkre, azonban az értelem, mindig olyannak tűnik a számunkra, mint a teremtés csúcspontja. Valójában azonban, az értelmünk még az állati vágyunknál is alacsonyabb szinten van, és kizárólag azok kiszolgálására létezik.

Ezért az egyetlen lehetőségünk az emberek vágyainak a megváltoztatása, amelyek viszont kizárólag a Fény hatására változtathatók meg. Ez az, amit kínálnunk kell nekik. A logikai következtetések, amiket megpróbálunk velük levonatni az értelem segítségével, itt semmit nem fognak segíteni. Az emberek nem fogják megérteni, amit mondunk, és egyszerűen idiótának fognak hinni minket, vagy misztikusnak, legjobb esetben, egy jóindulatú, álmodozónak, aki békéről álmodik, és szeretetről ezen a bolygón.

Az egyetlen megoldás, egyesülni egymás között, és átadni az embereknek az egység erejét. Csak ez fogja átemelni őket, a megértés, az érzékelés és az egyetértés új szintjére. Ezen felül, később, egyszer majd egyetértenek, és látni fogják, hogy értékes a számukra, ha minket követnek, mivel nem értik az üzenetünket a maga teljességében. Az egység ereje megszerzése által, felemelkednek arra a szintre, ahol világossá válik a számukra, hogy meg kell tartaniuk, ami a Tórában írva van: Ők „megragadják a ruhájánál fogva,” a ruha, mint külső öltözet, a külső edény, és azt kérik, „Vigyetek minket is magatokkal!”

Természetesen igaz, beszélnünk kell azért a gazdaságról, a nevelésről és a világ jövőjéről, hogy ne távolítsuk el az embereket már a kezdeti lépésektől sem. De a legfontosabb dolog, átadni az egység erejét a számukra. Ez a terjesztés. A „PanimMeirot UMasbirot bemutatása” című cikkében, Baal HaSulam azt írja, hogy Izrael Fiai kitöltődnek az egység erejével, akkor ez átterjed tőlük mindenki másra. Készen kell állnunk, ennek az erőnek a fogadására, és akkor tényleg szét fog áramlani az emberekre, akik megkapják a Hassadim Fényének a befolyását, átadva annak magukat, teljes szívvel.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,605 seconds.