Dr. Michael Laitman

Tanár = spirituális rendszer

Kérdés

Mit jelent, hogy lenullázom magam a tanár előtt?

Válasz

A lenullázás a tanár magyarázata irányában, annak az átadása irányában kell megtörténnie, amiről beszél. Lehetséges, hogy valaki felfedezi ezt a tudást a könyvekben, de a tanár élőben adja át számára ugyanezt. Gyakorlatilag, lehet tanulni tanár nélkül is, de ez nagyon nehéz elérni. Az embernek mindenesetre fel kell ébresztenie a lelkét, amely előtte áll, hogy kapcsolódjon hozzá, mert a lélek nem található az ember mellett, valamilyen a testi öltözetben, és ezért, ha nincs valaki mellett a tanár, akkor ez felébresztés jóval nehezebb.

A tanár az egy rendszer, és nem egy ember. Ez a rendszer az, amely elhozza a módszert, a Tórát, a Fényt, a nehézséget, a problémákat, és dolgozik az emberen és a barátaidon. A tanár feladata, hogy aggódik a csoportért és felébreszti bennük a megfelelő hiányokat és a vágyakat, összezavar és élvezeteket ad, azért, hogy amennyire csak lehetséges, olyan gyorsan elvigye őket a megoldásig. De nem olyan formán, hogy elveszítsék a szabad választást. A Haszidizmus elveszi a szabad választást, ők egyszerűen a Rebéhez csatlakoznak, és ettől a ténytől nincsen már hiányuk többé. A tanár egyrészt ad, másrészt eltakar.

A tanár olyan módon jeleníti meg magát, hogy a tanuló nincs eltörölve vele szemben. Meg kell, hogy hagyja a szabad választást, hogy megmaradjon az üres hely, ahol az ember dolgozhat, kétségek között maradhat, elutasításban, sötétségben, mert egyébként haszidizmussá válik és akkor már nincs követelése a Teremtő felé, és a tanár Messiássá válik a számára.

A tanár felfedi a tudását, ő saját magát azonban nem fedi fel, hanem pontosan ezzel ellentétesen, elrejti magát, azért hogy megadja a lehetőséget arra, hogy a Teremtőt követeljük, és ne őt tegyük bálvánnyá.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,647 seconds.