Dr. Michael Laitman

Kapaszkodás a Teremtőhöz a csoporton keresztül

Kapaszkodás a Teremtőhöz a csoporton keresztül

A történelem során, számos generáción keresztül materiális vágyaink megvalósításának időszakán mentünk keresztül, míg el nem elértünk a kérdéshez, az élet céljához. Kerestünk egy választ erre a kérdésre, hogy mi az élet célja, végül eljutottunk a csoport gondolatához.

A csoportban mi “kimossuk” magunkat, úgy mint a ruhákat egy mosógépben, nem tudva hol, mit és hogyan, mint a gyermekek akik nem tudják hol vannak. Mi ebben az állapotban maradunk néhány alkalommal, néha évekig, addig míg el nem kezdjük az emelkedéseket és süllyedéseket.

Aztán, összerázkódunk. Hirtelen elfelejtjük, hogy mi volt előző nap, mintha feledékennyé válnánk. Néha, örömmel töltődünk meg, majd hirtelen pedig a szomorúság által. A Teremtő elkezd minket a jobb és bal oldal között ráncigálni, egyik oldalról a másikba lökve. Mi ezt érzelmileg és szellemileg is érezzük.

Ez addig történik, míg a személy meg nem érti, hogy ő képes egyenesen is menni, de csak akkor, ha a Teremtőhöz tapad, a csoporton keresztül, mert a Teremtő mindig a csoport közepén van. Ebből a célból, A Teremtő rángat minket és rángatni fog sok sok alkalommal, mindaddig, míg ezt meg nem értjük. A kabbala tudománya elmagyarázza nekünk előre, hogy miért kapjuk ezeket az állapotokat, így nekünk tudatosan kell törekednünk a Teremtőhöz.

2o12 November o5, Grúz kongresszus, WS1

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 2,303 seconds.