Dr. Michael Laitman

Itt az idő a változásra

Itt az idő a változásra

A világ nem ismeri fel a kabbala bölcseletének fontosságát, mindaddig míg el nem éri a korrekció szükségességét. De ennek szükségessége még nincs feltárva, és ez az, ami manapság történik. Mi zsákutcában értünk, egy falnál állunk, tehetetlenül, nem tudjuk mit kell tennünk.

Mostanáig, mindig sikerült a problémát kezelnünk úgy, hogy javítottunk az életünkön, azonban ma ez másképpen van. Mi egy válságba süllyedünk, aminek nincs vége és egyre csak rosszabb lesz.

Ez azt jelzi, hogy az emberek már elkezdik felfedezni a változás szükségességét.

Itt szembenézünk egy kérdéssel, ami az élet értelméről szó, amit sosem kérdezünk korábban. Az összes korábbi generáció egyre csak többre törekedett: megérteni mindent, többet érezni, a Holdra repülni, az óceánba merülni, és építeni. Végül, minden amit építettünk megsemmisült, és a dolgok olyan rosszra változtak, hogy néha úgy tűnt jobb meghalni. “Mit kell tennünk az életért?” Manapság ez egy központi kérdés és egyre fontosabbá válik.

Ekkor jön el az idő a korrekcióra, és ez csak a Fény által teljesíthető, mely létrehozta azt.

A módszer, amely lehetővé teszi azt számunkra, hogy megidézzük a Fényt, hogy korrigálja vágyainkat, úgy van nevezve: Kabbala bölcselete. Ez kapcsolódik a Fényhez, amely megteremtette a vágyat és amely képes korrigálni és kitölteni a vágyat magával. Ezért nincs más választásunk, az emberiségnek előbb–utóbb fel kell fedeznie ezt a módszert és használnia kell azt, ezt a sorsa.

Eközben, ebben az átmeneti időszakban, a világ egyáltalán semmiről sem tud. Mi nem tudunk sokat, de legalább meg kel próbálnunk hallani. Nekünk meg kell értenünk a kabbala bölcseletének lényegét olyan gyorsan, ahogy az csak lehetséges és be kell mutatnunk azt mindenkinek amennyire csak tudjuk. Aztán a világ eléri a korrekciót. A meghatározás szerint, a kabbala bölcselete a Teremtő kinyilatkoztatása a teremtett lénynek, egy vágybeli változás, aminek köszönhetően megkapható a Teremtő formája és felfedezhetővé válik. A lényeg az, hogy mi érthetővé tesszük azt vagy a Fény szempontjából vagy az edények szempontjából. Mi vagy a Fény edényre vonatkozó kinyilatkoztatásáról beszélünk vagy az edényről, melyet a Fény annyira tesz láthatóvá, mint amilyen mértékben azonos azzal (forma-azonos).

Összességében, nem a Fény az, ami felfedett az edényben, de az edény az, ami hasonlatossá válik a Fényhez, ez van Teremtőnek nevezve. Így a Teremtő feltárt a teremtett lény számára és ez a cél.

2o12 November 14, Napi kabbala lecke 4. része “A kabbala bölcseletének eszenciája”

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.