Dr. Michael Laitman

Így a büntetés nem lesz hiába

Így a büntetés nem lesz hiába

Kérdés:

Miért van a spirituális ösvény bajokra alapozva? Miért emeli fel a Teremtő azokat, akik a szenvedés okán igyekeznek a cél felé?

Válasz:

A Teremtő nem emel fel bennünket. Létezik a Fény és az edények törvénye, és a Teremtő nem vesz részt ebben a működésben, “Ő adott egy törvényt, melyet nem lehet megszegni.” Ő nem az, aki rögzíti az összes bajt és gondot – mi magunk idézzük elő azokat azáltal, hogy nem alkalmazzuk ezt a törvényt helyesen.

Tegyük fel, hogy fogok egy üveget amin az a matrica van, hogy “mérgező sav” és iszom belőle. Ki intézte ezt? A Teremtő vagy én? Valójában én vagyok az, aki ártok magamnak, és bár a Teremtő tette a savat ártalmassá az emberi test számára, én vagyok a hibás: valami kivételesre számítottam, egy csodára, és nincsenek csodák.

Még az egyiptomi száműzetésből való kivonulást is csodának nevezik, de csak azok vonatkozásában, akik a tisztátalanság 49 kapuján belül vannak, a száműzetés utolsó fázisában. Ők tényleg nem értik, hogyan lehetséges ebből az állapotból azonnal a Teremtő felfedéséhez mozdulni. Mikor valaki felfedezi magában, hogy minden módon gonosz, a megváltás csodának tűnik számára.

De valójában csak a törvény az, ami mindenhol működik. Csak meg kell tanulnunk a valóság törvényeit, a természet törvényeit és helyesen kell használnunk őket. A korrekciónk és az egész világ ezeknek a törvényeknek van alárendelve. A törvények rendszere mindannyiunkat körbevesz kivétel nélkül.

Kérdés:

Tehát hogyan oldjuk meg a felmerülő gondokat és a szenvedést?

Válasz:

Először hálásnak kell lennünk értük: “Köszönjük, hogy emlékeztettek arra, hogy mi a fontos, ragaszkodnunk kell a helyes irányhoz és valami teljesen másra kell gondolnunk.” Amikor a szüleim megbüntetnek, nem szabad a büntetésre vagy a szüleimre gondolnom, hanem csak egy dologra: mit akartak ezzel, mit kell megértenem a büntetésből? Ha nem gondolok bele, az ütések nem segítenek, és őket sem tudom megpuhítani.

Mindeközben manapság próbáljuk enyhíteni a csapásokat Izraelben különböző rendszereket kiépítve a rakéták ellen. Ez természetesen szintén szükséges, de valójában ez olyan, mint amikor a kisgyermek valami puhába csomagolja magát, hogy ne érezze szülei ütéseit. Ez az óvintézkedés csak átmeneti megoldással szolgál, ami segíthet az embereknek kiválasztani a helyes utat, amit követhetnek. De csak a korrekció, és semmi más nem képes eltávolítani az összes fenyegetést. Ha csapásokat kapunk, arra kell gondolnunk, hogy mi okozta azokat.

2012 November 28, Napi Kabbala leckéből “Kivonulás és Megváltás”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.