Dr. Michael Laitman

A nagy űr és annak kezelése

A nagy űr és annak kezelése

Kérdés:

Hogyan kapcsolódik a külső terjesztés a belső munkához?

Válasz:

Ma a belső munka lehetetlen terjesztés nélkül. Valójában az emberiség általános piramisa két részre oszlik: a felső részre, amit “Izrael”-nek (Yashar-El – közvetlenül a Teremtőhöz) hívnak, és az alsó rész, amit a “világ nemzeteinek” neveznek.

Azoknak az embereknek, akik “Izrael”-hez tartoznak, van “szívben lévő pontjuk” (•), és ennek eredményeként kapcsolatban állnak a Teremtővel. Azokban, akik a “világ nemzeteihez” tartoznak, csak egy nagy űr van (-) és rosszul érzik magukat, de nem tudják mit tegyenek.

Tehát “Izraelnek” el kell hoznia a korrekciót azok számára, akiket a “világ nemzeteinek” nevezünk. Ezért léteznek, egyébként egyáltalán nem léteznének.

A “teremtett lény” tulajdonképpen az alsó része a megszerzési vágynak, míg “Izrael” az “Isteni felső rész.” Egészében véve “Izrael” “egy pont”, “egy szikra,” a vágyakozásban és a nem vágyakozásban magában. Másrészt “a világ nemzetei” a teremtés fő “anyaga.” Értük lett teremtve a világ; minden értük létezik, és a korrekciónak bennük kell végbemennie. Itt lesz megépítve a harmadik Templom. “Izrael” az összekötő kapocs, papok és tanítók, minden ember “ponttal a szívében” ehhez a csoporthoz tartozik.

Egészében véve, az egész piramist “Babilóniának” nevezzük, mivel minden zavaros (héberül ugyanaz a gyökér) és össze van keveredve az edények összetörése után.

A nagy űr és annak kezelése

Babel – Babilónia
the created being – teremtett lény
the nations of the world – a világ nemzetei
link, priest, educators – összekötő kapocs, papok, tanítók
III. Temple – III. Templom

2013.02.07, Napi Kabbala lecke, “Cikk a Zohár lezárására”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.