Dr. Michael Laitman

A régóta várt vendég

A kövületi, növényi és állati szinten, a megszerzési vágy a természetétől fogva ösztönösen működik, de az emberi lény ellentétesen működik, nem természetes módon, mivel ő  a házigazda felismeréséből működik, az ellentétes érzése által. Így egy összehúzódást hoz létre a megszerzési vágyban, mint a vendég aki összehúzódik a szégyentől, mivel felfedezi a szerető házigazdát, az adakozót.

A kövületi, növényi és állati szinteken, a szégyen nem ébred fel válaszul az ajándékokra, de ha a személy a “beszélő” szint felé kezd fejlődni, akkor szégyent kezd érezni, kellemetlenséget, kötelességet a válaszolnia a házigazda szeretetére, nem lakoma miatt, hanem az adakozó tiszteletére! És ez összehúzódásra készteti őt.

Te ellen kell állj a kapott kitöltésnek, és töltsd ki magad az adakozó érzésével, azaz, az adakozás és a szeretet tulajdonságával, a te oldaladról is. Vagy legalább  sóvárogj erre, olyan mértékben, hogy eltávolítson  minden ízt, ami az élvezet  megszerzéséből árad.

Az élvezet megmarad, de hirtelen elveszted az érzését. Mintha egy idegen helyen lennél, belépsz egy üres szobába, látsz egy finom szelet tortát, és arra gondolsz, hogy senki sem lát téged, elveszed és beleharapsz. És abban a pillanatban, hogy érzed a csodálatos ízét, hirtelen belép a házigazda.

Te  különböző érzéseken mész keresztül. Először szégyelled magad, mivel elvettél  és befaltál egy darab tortát. De a házigazda hirtelen azt mondja: “Nem, nem , pont a te számodra készítettem a tortát, tudtam, hogy jönni fogsz! Mindenki szerette volna  elvenni ezt a legfinomabb tortát, egy vajkrém rózsával és cseresznyével a tetején, de én megtartottam számodra”.

Most a szégyen helyett, hogy loptál, hogy elvetted ami nem a tiéd,  te elkezdesz szégyent érezni, megérted, hogy mennyire gondoskodik rólad a házigazda, és szándékosan tartotta a  frissítőket neked. Ő gondoskodott rólad, mint egy emberről, akit a legjobban szeret, és bejelentette mindenkinek. Te érzed a nagylelkűségét, az adakozását és a szeretetét, és felébred benned egy másik szégyen, nem azért mert loptál, hanem  az ellentétességedért a házigazdával szemben, aki annyira szeret téged.

Az első szégyen abból az érzésből ered, hogy te vagy az, aki kap  a házigazdával szemben. És a második szégyen a házigazda érzése okozta, aki adakozó és szerető, és ez sok új érzést szült  benned,  és megköveteli tőled, hogy összehúzódj és kitágulj, azaz, megadja neked a légzést az élethez.

2013.09.11, Baal HáSzulám, ” Fogamzás titka és születés” című cikkéből

ford: B S

szerk: Sz I

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.