Dr. Michael Laitman

Megérteni az ember természetét

Megérteni az ember természetét

 

 

 

Kérdés: Az integrált körökben létezik egy uralkodó jelenség, amikor egy ember nem foglaltatja magát a többiek problémáiba, de meg akarja oldani, a saját  belső kényelmetlenségét a kör számlájára, és folyamatosan magára vonzza a figyelmet. Ezáltal megtöri a kör hatását. Hogyan kell dolgozni az ilyen emberrel?

A válaszom: Sok különböző mód létezik arra, hogy kiegyensúlyozzuk a kört. Ezért, egyrészt, a körben állandóan emlékeztetni kell mindenkit a körben való munka feltételeire, másrészt meg kell érteni az ember természetét.

Fogjátok és beszéljetek meg. Hogyan tárul fel az egó mindenkiben?  Milyen a legfontosabb külső megjelenése az önzésnek? Pontosan hogyan fejezi ki magát egy egoista? Megtörténik, hogy valaki, nem hagy beszélni másokat. Vagy például egy nő csendben ül, minden aktivitás nélkül. Egy másik nem mond semmit, de a végén olyan fogalmakat kezd el kimondani, amivel megsemmisíti a többieket. Majd kivörösödve ül, mint a megfőtt homár, és úgy tűnik, hogy mindenkit darabokra fog tépni, vagy felrobban a dühtől, és így tovább.

Azaz, mi arról beszélünk, hogy milyen formán fedeződik fel az egó külsőleg, és hogyan kell nekünk gondoskodni, szeretni és lassan kiépíteni mindenki erőfeszítésével azt, hogy  a barátunk negatív tulajdonsága fölé tudjunk emelkedni. Nem kell el magyarázni egyelőre azt, hogy a barátom negatív tulajdonságai az az én tulajdonságaim tükrözései, mert ez már egy nagyon magas fokú szint. Egyelőre a fentebb leírt a formában kell elmagyaráznunk nekik.

2013.09.21, “Az idő során”

ford: B S

lekt: BT;FB;KN

forrás:  להבין את טבע האדם ,  26.10.13

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,623 seconds.