Dr. Michael Laitman

A nőknek is el kell érniük a Teremtővel való azonosulást

Kérdés:  A kabbala könyvekben használt “ember”(Adam) kifejezés vonatkozik a nőkre is? Erre a példára gondolok, hogy “ha egy ember érzi a resimot, akkor megérdemli, hogy felfedezze a spiritualitást, a Felső Világ érzését, és a valóság felfogását” (Ez a szemelvény a Kabbala a Tanulóknak című könyvből való).

Válaszom: Minden kétség nélkül minden embernek – mind férfiaknak, mind a nőknek – el kell érni a Teremtővel való azonosulást. Az egyetlen különbség az, hogy a férfiaknak több korrekciót kell végrehajtaniuk magukon, mint a nőknek, a lelkük felépítésének megfelelően.

Kérdés: Azt halottam, hogy nem javasolja a nőknek az éjszakai tanulást. Igaz ez?

Válaszom: Akárki, akármikor tanulhat, amikor csak megfelel neki. Azonban mivel szükséges, hogy a férfiak egy egységgé váljanak, a legjobb, és leghatásosabb módja a tanulásuknak, ha velünk együtt, a férfiakkal tanulnak.

Kérdés: A férfiak egója, és nehézségeik a csoporttal való kapcsolatukon keresztül jelennek meg. Hogyan és kihez viszonyítva tudják a nők felfedezni egójukat?

Válaszom: A nők egója a férfiakkal való kapcsolatukon keresztül jelenik meg. Vagy az egyén, vagy a  férfi csoporttal való kapcsolatukon keresztül, mivel a férfi a kulcsa a nő spirituális fejlődésének. Azzal, hogy erőfeszítéseket tesz a spirituális fejlődésére, a nő megérti, hogy ezt csak a férfiak révén tudja megtenni, a közös csoporton keresztül.

Kérdés: Azt mondja, hogy spiritualitásunknak nincs köze testünkhöz. Akkor miért fontos az, hogy megfelelően öltözködjünk amikor a Kabbala Centrumba megyünk? Nem kellene, hogy inkább a férfiak győzzék le a vágyaikat, és ne úgy nézzenek a nőkre, mint szexuális tárgyakra, hanem mint egyenlő társakra a világ korrekciójában?

Válaszom: A nőknek sokkal inkább segíteniük kellene a férfiaknak, a Kabbala világméretű terjesztésében, ahelyett hogy magukat a kirakatba tennék. Ezért kaptak engedélyt arra, hogy a Centrumba jöjjenek! A Világot segítő ember akarsz lenni, vagy „csak egy nő”? Amikor a férfiakkal együtt dolgoznak  a nők, fontos, hogy egyenlők legyenek és külsőjükben ne nagyon emelkedjenek ki részek között.

kn-

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.